menu

Roger Ackroyd Öldürüldü ( 8.7/10)
Orjinal Adı:
The Murder of Roger Ackroyd (1926)
Yazar:
Yayınevi:
Ak
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
Kitap Serileri:
Ak
Sizin Puanınız:

Kings Abbot köyündeki sakin yaşam bir anda altüst olur. Dul bir kadının şüpheli intiharı asılsız dedikodulara yol açar. Köy, ilk kocasını öldürdüğünü bilen biri tarafından kadına şantaj yapıldığı ve Roger Ackroyd'un onun gizli aşığı olduğu söylentileriyle çalkalanmaktadır. Fakat Ackroyd cinayete kurban gidince, tüm şüpheler ev halkının üstüne odaklanır. Kendini emekliye ayıran ve sebze yetiştirmek için Kings Abbot köyüne yerleşen Hercule Poirot, istemeden cinayete el koyar ve şeytani bir zekaya sahip katili yakalamaya çalışır.
Diğer Baskıları

Nopic Nopic Nopic Nopic Nopic Nopic Nopic Nopic Nopic Nopic


Yorumlar


Mutlaka okunmalı
May 17, 2006 15:43

Polisiye roman külliyatı dahilinde mutlaka okunması gereken bir eser. Yazıldığı güne kadar ki tüm şablonları yıkan şaşırtıcı bir kurguyla başbaşasınız. Bu bir mihenk taşı.


Ackroyd
June 19, 2006 14:47

Çok güzel bir kitap mutlaka okuyun. Kitabın sonlarına doğru katili tahmin ettim ama yine yanılıyorumdur diye pek üstünde durmadım diğer şüpelilere taktım kafayı ama ilk tahminim doğruymuş.


klasik
July 24, 2006 19:32

en sevdiğim polisiye hikayelerin başında gelen gerçekten de mükemmel bir kitap.okunması şiddetle tavsiye olunur


yanılgı mı?
July 26, 2006 18:49

Kitabı okuduktan sonra Doğan Kitap'tan çıkan Pierre Bayard'ın yazdığı Roger Ackroyd'u Kim Öldürdü? Agatha Christie'nin Büyük Yanılgısı adlı kitabı da okumanızı öneririm:)


okuyun
August 15, 2006 12:54

Romanda herşeyi bi kenara bırakın cinayet klişelerini ters yüz eden formulüyle polisiye tarihinde ayrı bir yere sahip zaten.Christienin on küçük zenci gibi kendini aştığı kitaplarından.


Polisiye Yazma Kurallarının İhlali
October 24, 2008 10:28

Agatha Christie'nin meşhur,tartışmalı kitabı Roger Ackroyd Öldürüldü'yü yeniden,katili bilerek okudum.
Birçok kişi katilin kim olduğunu biliyor fakat okumamış,duymamış olanlar olabilir diye açıklamıyorum.
Sadece polisiye yazma kurallarından birini ihlal eden bir kitap olduğunu belirteyim.
Polisiye yazarların çoğu bu kuralları çiğneyerek yazdıkları kitaplarla ilgi çekmiş,tartışmalar yaratmışlardır.Biz polisiye severler de bunları ilgi ile okumuşuzdur.
Katili bilerek kitabı okumanın faydası ipuçlarını yazarın nasıl karmaşık olay ve yerler arasına serpiştirdiğini görmektir.
Polisiye kitaplar bu nedenle de iki kere okunmalı diye düşünüyorum.
Nihal Önal'ın çevirisi güzel.


Bir klasik!
January 25, 2011 07:33

Bir Agatha Christie klasiği ve idefix.comun ölmeden önce okunması gereken 1001 kitap listesine girmiş bir kitap. Eğer benim gibi (maalesef) sonu bir yerlerden duymayıpta okursanız çarpıcı bir finali var. Tabi o malum finalin dışında seçilen yolda çarpıcı.


Bir Klasik
August 07, 2011 17:54

Agatha Christie'nin ününü borçlu olduğu roman. Defalarca okunası bir hikayeye ve finale sahip. Hemen her Christie okuyucusunun favori kitapları arasına girecek kadar iyi.


mütfiş final
August 15, 2011 04:52

Şüphesiz Agatha'nın en iyi ilk üç kitabından birisi... Farklı bir son, farklı bir hikaye. Eğer Gönül Suveren'in berbat çevirilerinden bıktıysanız, Metis Polisiye'nin 92 baskılı kitabını edinebilirsiniz


Farklı baskı
December 26, 2011 03:10

Bu kitabın Kütüphaneden farklı baskısını okudum.Fakat ne yayınevi,ne de tarih üzerinde yazılıydı.Burada başka kitaplarda bulunan benzer kapaklara göre Ak yayınevi tarafından basılmış olması lazım.


Hepimiz Agatha Teyzenin şalının altından Çıktık!!
November 04, 2023 12:01

Her ne kadar sonradan çok semtine uğramasam da şunu kabul etmeliyiz ki 60 sonrası doğan polisiyesever kuşaklar olarak hepimiz Agatha Teyze’nin ve de Altın Kitaplar’ın rahle-i tedrisatından geçtik… AC’nin her kitabı birbiriden değişik “bilmeceler”le(puzzle) bizleri -yüksek edebiyat severlerinin o kullanmayı çok sevdiği ve güya biz popüler edebiyat severleri aşağılayan tabirle- gerçeklerden kaçırırdı. . Tabiki kahramanları arasında “the one and only” Hercule Poirot’nun yeri ayrıydı. Poirot’nun bu macerası aynı zamanda AC’nin kurgusu ile en dikkat çekici eserlerinden biridir.


Yorum yaz
mode_edit