menu

Hayat Ağacındaki Ceset
Orjinal Adı:
-
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
-
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
-
Sizin Puanınız:

İnanışa göre dünyanın tam ortasından yükselen Hayat Ağacı, kökleri yeraltına inen, dalları ise dünyanın zirvesine yükselen göğü, yeri ve yer altını birbirine bağlayan kutsal bir ağaçtır.
Peki siz hiç dileğinizin kabul edilmesi için kutsal sayılan ağaçlara bez parçası bağladınız mı? O bağladı ama bez değil.
Bir dileğin gerçekleşmesi için Hayat Ağacına bağlanan kurbanlar...
Mitolojik ritüelleri olan bir katil...
Kusursuz cinayetler...
Başkomiser Atmaca ve ekibi ile katili yakalamaya var mısın?


İLGİLİ BLOG YAZILARI

Yorumlar


İyi bir yerli 'police procedural'
February 15, 2023 18:04

2022 Kristal Kelepçe Adayıdır

Gaziantep'te ağaç dalına bağlanmış kadın cesetleri bulununca Başkomiser Atmaca ve ekibi olayı araştırmaya başlıyor. Vücutlarına bal sürülerek ağaca bağlanmış kadınlar, sarı karıncaların saldırısına uğrayınca kafalarını ağaca vura vura acı içinde ölmüşler.

True Dedective birinci sezon gibi roman olmuş! Gaziantep'te geçen bir seri katil - 'police procedural' örrneği. Yerel öğeler ile modern polisiyenin iyi bir birleşimi. Antep ağzı, yerel tatlar, yerel kültüre dair öğeler aralarda çok iyi verilmiş. Cartlak kebabı, nohut dürüm, köy kahvaltısı... Canım fena halde beyran çekti okurken. Sürekli çay-sigara içen başkomiserin diğer yan karakterler ve onların öyküleri üzerinden inceden sigara eleştirisi yapmasından hoşlandım.

Çok komplike bir kurgu içermemekle birliklte, çok tadında bırakan bir polisiye idi. Katili biraz erken anlamış olabiliriz sadece. Atmaca bulmadan biz anlamıştık. Belki biraz daha iyi gizlenebilirdi.

Türk mitolojisi, yerel öğeler, tarihi göndermeler tadındaydı. Verilen bilgiler enteresandı ve insanı sıkmayacak yoğunluktaydı. Bilgiye boğulmadık, konudan kopmadık.

Yılın en beğendiklerimden birisi.


Yorum yaz
mode_edit