menu

Kıyam Zamanı
Orjinal Adı:
-
Yazar:
Yayınevi:
Ren
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
-
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
-
Sizin Puanınız:

Ve anladı ki insan; şeytan aslında hiç var olmadı. Herkesin şeytanı kendi içinde onunla beraber doğup büyüdü. Kiminin şeytanının adı hırs, para, şehvet oldu. Kiminin şeytanı ise sessiz, sakin ve hep uykuda kaldı.

Aykut Komiser, şehirde aniden başlayan tarikat cinayetlerini çözmeye çalışırken bir gece eşi tarafından öldürülmeye çalışılır. Eşinin de tarikatın üyesi olduğunu öğrenmesiyle Aykut, kızıyla birlikte yaralarını sarmak istese de olaydan yedi yıl sonra tarikat cinayetleri yeniden başlayınca kendini olayların odağında bulur. Mesih gelecek, kıyamet kopacak dedikoduları ve artan cinayetlerle yüklü günler Aykut Komiseri ve bütün insanları esir almıştır…
Şimdi Aykut, duygularıyla birlikte bütün zorlukların üstesinden gelip bu tarikatın köküne inebilmelidir…


İLGİLİ BLOG YAZILARI

Yorumlar


Okuduğum en kanlı polisiye
January 30, 2021 22:24

Ayla Koca’nın doğaüstü romanları var. Fakat bu onlardan birisi değil. Yine de Ayla'nın doğaüstü anlatım tarzının bu romanda kesinlikle izleri var. Bana kendimi paralel-masalsı bir evrende hissettirdi. Olayların ne kadarlık bir zamanda geçtiği, günlerin birbirini nasıl kovaladığı flu bırakılmış. Mekan algısı bakımından da benzer bir yorum yapılabilir. Bu kadar büyük bir organizasyonun yürüttüğü faaliyetler tek bir şehirde mi geçiyor? Olaylar doğaüstü seviyede 'gore' ve organize. Kaç cinayet işlendiğinde hesabı kaçırdım. Ama romanın öyle enteresan içine çeken bir tarzı var ki, bu hesap önemli olmaktan çıkıyor. Bugüne kadar okuduğum yerli-yabancı polisiyeler arasında en kanlı polisiye bu!

Ayla Koca karakterleri okura sahiplendiriyor, hepsi ailemizin bireyleri gibiler. Sadece kızımızın bu kadar güçlü olmasına rağmen birisiyle evlenmeksizin güvende olamamasına ilişkin mesajı sevmedim. Ayla bu kızımızı güçlü ve bağımsız olabileceği bir işe soksaydı, hatta belki de babasının izinden polis yapsaydı, diye içimden geçirdim.

Bir 'page-turner'. Sayfaları heyecanla çevirdim. 2020 Kristal Kelepçe adayları arasında olan bu roman, en beğenilenler arasında yer aldı. Benim de en beğendiklerimden birisi oldu.


Yorum yaz
mode_edit