menu

Altı Çarpı İki
Orjinal Adı:
Inland(2017)
Yazar:
Yayınevi:
Hep
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
-
Sizin Puanınız:

Stockholm Polis Teşkilatı’ndan Komiser Desiré Rosenkvist öldürülmek üzere olan bir kadından mektup alır. Mektubu yazan kişi geçmişte işlenen bir cinayete değinerek, sadece Desiré’nin bilebileceği bir ayrıntıya da yer vermiştir mektubunda. Desiré mektubu yazan kişiyi bulmak ve katili durdurmak için eski ortağı Sam Berger ile Molly Blom’dan yardım ister. Ancak İsveç Güvenlik Teşkilatı’nın peşlerinde olduğu Berger ile Blom saklanmak zorunda olduklarından işleri çok zordur. Korkunç kış şartlarının hüküm sürdüğü bir coğrafyada, acımasız bir seri katilin peşine düşen ikili, katile yaklaştıkça işler iyice zorlaşacak ve kendileri av haline gelecektir.

Arne Dahl serinin ilk kitabı olan Yedi Eksi Bir’den sonra okuru çok daha çetin koşulların hâkim olduğu, çok daha karmaşık hesapların döndüğü bir dünyaya götürüyor.  



Yorumlar


Arkası Yarın
January 31, 2021 00:46

İskandinav polisiyelerini çok severim, Dahl’ın bir diğer serisi, Misterioso (Ölümün Sesi) ve dizi uyarlaması hakkında çok iyi yorumlar okudum. Önce şu Sam Berger’ları okuyayım dedim ama büyük hata! Sonu başı belirsiz, oradan oraya atlayan kurgu ve karakterleriyle hadi bir şekilde okunur fakat bu da ilk kitap gibi “devamı bir sonraki macerada” diye bitince sanmıyorum ki 5’li olanı okuyayım.


Yorum yaz
mode_edit