menu

Gizemli Melodi
Orjinal Adı:
The Mission Song (2006)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
-
Sizin Puanınız:

Babası İrlandalı bir Katolik misyoner, annesi ise Kongolu bir kabile reisinin kızı olan, Bruno Salvador, Doğu Kongo'nun Kivu Bölgesi'ndeki misyoner okulunda büyür. Ve sonra Roma'nın gizli çocukları olarak bilinen bir grup tarafından eğitilir. Birader Michael, onu Afrika dilleri çevirmeni olarak yetiştirir. Dostları ve düşmanları tarafından "Salvo" diye tanınan Bruno, aldığı eğitim sayesinde kısa sürede ilerleyerek İngiliz gizli servisinin en başarılı isimlerinden biri olur. Bir İngilizle evli olan Salvo, aslında melez oluşu yüzünden gizliden gizliye karısının ailesi ve arkadaşları tarafından hor görülmektedir. (Arka Kapak'tan)
Diğer Baskıları

Nopic

İLGİLİ BLOG YAZILARI

Yorumlar


John Le Carre için vasat
January 23, 2019 12:01

John Le Carre'nin her romanında dünyanın başka bir yerindeki conflict'i alıyor, zamanın politik dinamikleri için hikayeleştiriyor. O bu işin büyük üstadı. O kadar ve o kadar iyi ki; kitap diğerlerinden azıcık daha az iyi olursa, Le Carre'ye yakıştıramıyoruz. Okuyucu beklentisi çok yüksek. Çıtayı kendisi yükseltti.
Salvo ne beyaz ne de siyah bir karakter. Kapaktaki zebra onu sembolize ediyor. Salvo ne İngiliz ne de Afrikalı. Le Carre'nin pek çok karakteri gibi o da arada kalmış, özünde iyi olmaya çalışan bir karakter.

Bu sefer Doğu Kongo'ydayız. Kongo'nun politikasındaki ipleri çekmeye çalışan Anglo-saksonlar, Afrika ülkelerindeki darbeler... Konu çok iyi. Ama her nedense öykü diğer Le Carre öyküleri gibi içine çekmedi, sarmadı beni. Her Le Carre kitabını bitirdikten sonra 'vay anasını arkadaş!!!' derken, bu kitapta diyemedim. :( Hatta sonundaki ince espriye de vakıf olamadım dersem yeridir.


Yorum yaz
mode_edit