menu

Sıkı Dostlar
Orjinal Adı:
Absolute Friends (2003)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
-
Sizin Puanınız:

Pakistan'da dünyaya gelen Ted Mundy bir İngiliz subayının oğludur. Sasha ise Doğu Alman göçmeni bir papazın oğlu...

Yaşamları birbirinden habersiz akıp giden iki adam ilk kez 60'lı yılların sonlarında Batı Berlin'i kasıp kavuran öğrenci eylemleri sırasında tanışırlar.

Soğuk Savaş yıllarında çift taraflı casusluk yapan iki adamın dostlukları zamanla ilerler. Sovyet rejiminin çöküşüyle Ted, kendine mütevazı bir hayat kurar. Artık İngiliz turistlere rehberlik yapmaktadır.

Ancak beklenmedik bir anda Sasha'dan gelen bir haber tüm hayatını değiştirir. Çok zengin ve kimliği gizli tutulan bir adam Irak Savaşı lehine propaganda yaparak geniş çevrelere ulaşabilecek bir tercüman aramaktadır. Mundy idealleri uğruna işi kabul eder. Bu arada Ortadoğu ve Asya ülkelerinde üniversite hocalığı yapan Sasha sonunda esrarengiz adamın kim olduğunu öğrenir.

Artık iki arkadaş yoksulluktan kurtulup çökmekte olan dünyayı kurtarmak için ellerine geçen fırsatı değerlendirmeye karar verirler. Ama ortada bir sorun vardır. Acaba gerçekten dünyayı kurtarabilecekler midir?

Ayrıca Dimitri kimdir? Asil amaçları ve parlak idealleri neden korku ve ihanet kokmaktadır?
(Tanıtım Yazısından)

Diğer Baskıları

Nopic

İLGİLİ BLOG YAZILARI

Yorumlar


10 üzerinden yıldızlı 10!
March 14, 2007 09:33

John le Carre yaşlanmıyor!
Kitap soğuk savaş dönemine yoğunlaşınca, insan John le Carre'nin güncel politik olayları izlemekte eski hızını kaybettiğini düşünüyor önce. "Bu konu eskidi be John amca" diyesi geliyor. Ama ne yanılgı! Çünkü John le Carre'nin güncel olaylarda okuyucunun on adım önünde olduğunu, kitabın sonunda yediğimiz soğuk duş ile anlıyoruz. Ve helal olsun diyerek, hakkını bir kez daha kendisine altın tepsi içinde teslim ediyoruz.
10 üzerinden daima 10.


Yorum yaz
mode_edit