menu

Özel Hasta
Orjinal Adı:
The Private Patient (2008)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
Sizin Puanınız:

2008 ve 2009 Yılının Tüm Dünya'da En Çok Satan Polisiye Gerilim Romanı P. D. James'ın Özel Hasta kitabında karizmatik polis komiseri Adam Dalgliesh, 47 yaşındayken öldürülen gazeteci Rhoda Gradwyn davasını çözmektedir. Rhoda Gradwyn Dorset'te özel bir plastik cerrahi kliniğinde eski bir yüz yarasını tedavi ettirdikten hemen sonra gizemli bir şekilde öldürülmüştür. Dalgliesh klinik etrafında dönen gizemli olayları araştırmaya koyulur. Cherevell Manor'daki kliniğin sahibi ünlü cerrah George Chandler-Powell şüpheleri üzerinde toplamaktadır. Ancak olaylar karmaşıklaştıkça cinayetin çok farklı boyutları gözler önüne serilecektir... "Her ne kadar çağdaş toplumsal konuları keyifli bir şekilde sunsa da, P. D. James polisiye romanlarının altın çağının yaşandığı döneme özgü eski moda anlatım araçlarını hâlâ kullanmaktadır. Bu nedenle onlar hâlâ işe yaramaktadır." -Calgary Herald "Onun yeteneği ve canlılığı hiç azalmamıştır... Özel Hasta klasik bir P. D. James kitabıdır." -Scotsman "Bu kitap bizim şimdiki yaşam tarzımız hakkındadır . . . P. D. James, Dorset'te meydana gelen karmaşık olaylara net bir açıklık getirmektedir." -The Sunday Times "Şık bir şekilde ifade edilmiş, sürükleyici bir konuya sahip, çok katmanlı ve incelikli bir şekilde işlenmiş." -Observer "P. D. James, pek çok hayranının gözünde dünyanın yaşayan en iyi polisiye romancısıdır." -The Windsor Star (Tanıtım Yazısı)


Yorumlar


Berbat çeviri
October 19, 2010 02:57

P.D.James'e bu kitapla başlamanız yazık olur; çünkü bugüne dek gördüğüm en kötü çeviri diline sahip kitap bu. Umarın kitabın çevirmeni Seval Birdal'a bir daha PD James çevirtmezler..

Yazar tarz olarak Agatha Christie geleneğini sürdüren ve metin içinde sosyal ve siyasal gündelik yaşam hakkında fikirlerini sık sık kullanan bir yazar. Çevirmen tarafından katledilmeseydi, eğlenceli bir okuma olabileceğini tahminediyorum.


Yorum yaz
mode_edit