menu

Chimneys Şatosunun Esrarı ( 6.9/10)
Orjinal Adı:
The Secret of Chimneys (1925)
Yazar:
Yayınevi:
Ak
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
Kitap Serileri:
Ak
Sizin Puanınız:

Arkadaşı için yerine getireceği basit bir angaryanın onu uluslararası bir cinayet komplosunun tam ortasına düşüreceği Anthony Cade'in aklının ucundan bile geçmezdi. Birileri ne pahasına olursa olsun Herzoslovakya'da monarşinin tekrar kurulmasına engel olmak istiyordu. Tüm bu bilinmezler düğümünü çözmek için güçlerini birleştiren Scotland Yard ve Fransız Emniyeti Surete dönüp dolaşıp aynı noktada kilitleniyorlardı... Ta ki Bacalar Köşkü'nde işlenen cinayet, bilinmezler düğümünün çözülmesini sağlayan ipucunu verene kadar. (Arka Kapak'tan)
Diğer Baskıları

Nopic Nopic Nopic Nopic Nopic


Yorumlar


Chimneys Köşkü
March 04, 2006 18:46

İngiltere'nin en beğenilen malikenelerinden birinde geçiyor olay, eski ve yeni baskılarını okudum ve eski baskısını tavsiye ederim, çevirmen köşkün ismini, insanların lakaplarını bile çevirme ihtiyacı duymuş yeni baskısında.
Christie'nin casusluk demeyelim de uluslararası ilişkilere bulaştığı bir kitap Köşkteki Esrar. Antony Cade köşkte işlenen cinayeti Battle ile birlikte çözmeye çalışıyor. Bir çok bilinmeyen öğe karışıyor işin içine, ve yine sürpriz bir son...


Bir gecede okuyun!
August 21, 2006 10:19

Köşkteki Esrar'da tempo hiç düşmüyor. Her an yeni bir heyecan, her an yeni bir olay. Christie kitaplarında en ufak detaya bile dikkat edilmesi gerektiğini hepimiz biliriz değil mi? Ama bu kitapta o kadar çok şey oluyor ki, detay kaçırmak gayet mümkün. Özellikle de kitabı ara vererek okuyorsanız. Ben birkaç seans halinde okuyayım dedim ve pek çok ayrıntıyı unutmuş olduğum için sürekli geri dönmek zorunda kaldım. Tek seferde okumanızı tavsiye ederim.
Kurgu açısından dikkatimi çeken bir tutarsızlık olmadı. Ama sonunun iddialı olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim. :))


the secret of chimneys
August 24, 2006 12:10

Uluslararası çapta bir dava söz konusu.tek tek olay sayısı fazla olduğundan kısa bir zaman dilimi içinde bitirmeye çalışmak daha iyi bir okuma zevki verebilir.Birde mümkünse eski bir baskısından okuyun


serüven
October 07, 2008 09:14

Agatha Christie'nin 1925 te yazdığı ilk romanlarından biri.Klasik polisiyeden çok macera serüven romanı.Bol hareket,hükümet entrikaları,uluslararası hırsızlar,kılıktan kılığa giren insanlar,çalınan mücehverler.Kitabın sonunda bol bol sürprizlerle karşılaşıyorsunuz.
Aşk ta eksik değil kitapta.Müfettiş Battle'da başka bir Fransız dedektif vetabi itabınkahramanı Antony Cade olayları çözmeye çalışıyorlar.Fazla birşey beklemeden okuyup beğeneceğiniz bir kitap.


güzel bir roman
October 10, 2008 08:57

yıllar önce chimneys şatosunun esrarı ismiyle okumuştum güzel bir roman ama benim okuduğum bayağı eski bir basımdı malum üstadın ilk eserlerinden biri yinede polisiye denince akla ilk geleceklerden biri bu tarz ronamlar için klişe bir soz olacak ama finalie dikkat demekten de kendimi alamıyorum


Yorum yaz
mode_edit