menu

Meşhur Dedektif, Everest'in Dünya Klasiklerinde

Yazan: Oğuz Eren
Yayın Tarihi: January 31, 2012 11:38

Everest yayınevi tarafından bize iletilen basın duyurusunu yayınlıyoruz. İlk defa tam ve düzgün bir Sherlock Holmes edisyonu dilimize kazandırılmış olacak, bunun için Everest yayınevine teşekkür ederiz !..

Edebiyat tarihinin kuşkusuz en meşhur dedektiflerinden Sherlock Holmes, yakında Everest Yayınları’nın dünya klasikleri dizisi kapsamında, eşsiz bir edisyonla Türkçe okurlarıyla buluşacak. Son zamanlarda çok ses getiren film uyarlamalarının da uzman danışmanı olan Leslie S. Klinger’ın editörlüğünde hazırlanan Sherlock Holmes, dedektifin tüm maceralarını kapsayan üç ciltten oluşuyor. İçerdiği açıklamalı dipnotlar ve yüzden fazla çizimle bu dolu dolu edisyon, Strand dergisinde yayımlanan özgün metinleri temel aldığından farklı baskılardaki karışıklıkları da ortadan kaldırıyor.

Everest, ilk cildi Bahar 2012’de, Kaya Genç ve Berrak Göçer’in çevirisiyle yayımlanacak olan külliyatla, dünya klasiklerinde imza attığı ilklere bir yenisi eklemiş oluyor. Yayınevi daha önce Karel Çapek, Flann O’Brien ve Konstantin Vaginov gibi yazarları Türkiye’de ilk defa yayımlamış; Andrey Belıy, Hans Fallada ve Stefan Zweig gibi isimlerin ise Türkçeye ilk defa çevrilen farklı eserlerini basmıştı. Everest ayrıca Anton Çehov külliyatı gibi tekrar basımlarda da eserlerin çevirmenleriyle ortak çalışarak yeni ve kusursuz edisyonlar hazırlıyor; Gargantua, Oblomov ve Muhteşem Gatsby gibi, halihazırda Türkçeleştirilmiş olan eserlerin yeni, yetkin çevirileriyle okurlara dünya klasiklerinde önemli alternatifler sunuyor. Everest bu kapsamda Ahmet Arpad, Esin Gören, Sabri Gürses, Gülden Hatipoğlu, Püren Özgören, Mehmet Özgül, Birsel Uzma ve Kayhan Yükseler gibi rüştünü ispatlamış çevirmenlerle çalışıyor.

2012’de Fitzgerald külliyatı Buruktur Gece’yle devam ederken Fallada’dan Ayyaş okurlarla buluşacak. Everest Klasikler, listesine Sir Arthur Conan Doyle’ın yanı sıra Erich Maria Remarque, Mihail Bulgakov ve Siegfried Lenz gibi isimler de ekleyecek.

Kategori: Haberler
Etiketler:
Enter your zip code here
Yorumlar


January 31, 2012 13:11

En gerekli külliyatlardan biriydi.Resimli olması ve orijinalinden bire bir çeviri olması gibi özellikleri de çok iyi.teşekkürler everest! Ayrıca everest'in dashiell hammett ve raymond chandler gibi polisiye üstadlarının kitaplarını da seri olarak çıkarttığını belirlelim.


Yorum yaz
mode_edit