menu

jcgrange-turkiye.com'dan

Yazan: Oğuz Eren
Yayın Tarihi: April 25, 2011 05:55

Jean-Christophe Grange'ın bu zamana kadar hiçbir kitabını okumadıysanız bile muhakkak ismini duymuşsunuzdur. Özellikle ismi gerilim ve polisiye ile anılınca ister istemez yabancı kalamazsınız. Ve tüm bunlara ilave olarak kitaplarında Türkiye'ye ufak veya büyük şekilde değinmesi, Türkiye'de Grange'ın daha çok tanınmasını sağlıyor.

Kitaplarını okuyanlar Grange'ın kafasının içindekilere merak salıyorlar. Haksız da değiller hani. Zira Grange'ın popüler polisiye yazarları içinde en iyilerinden olduğu rahatlıkla söylenebilir. İş böyle olunca tabii, polisiyeye verilen değeri de göz önünde bulundurmak gerekiyor. Malum, polisiye edebiyatın 'üvey' evladıdır. Zira hakiki edebiyat polisiye kitaplardan meydana gelmez; olsa olsa polisiye vakit geçirmek için okunur. Bu anlayışın hakim olduğu zaman polisiyeyi satmak meseledir. Şimdi okuyucunun edebiyat beklentisi ortadan kalktı, geriye ise 'iyi vakit geçireceği' seçeneği kaldı. Burada ise iş yazara düşüyor. Eğer yazar 400-500 vs. sayfa okuyucu kitabın başında tutup, arabada, otobüste, işte, okulda vb.
yerlerde okuyucunun kafasına hep kitabı getiriyorsa işini iyi yapıyor demektir. Mevzu bahis Jc-Grange'da işini iyi yapan polisiye yazarlardan diyebiliriz.

Bu tabii ki öznel bir yargı değil. Zira 2010'un Kasım ayında Tüyap Kitap Fuarı kapsamında ülkemize gelen Grange'ın binlerce kitap imzaladığı ve kitap imzalatamayanların gözyaşı döktüğü göz önüne alınırsa bu kanı doğrulanacaktır. İşte gerek bu durum ve internetin 'niteliksiz' sitelerin ayyuka çıkmasıyla doğan ihtiyaçtan Jc-Grange'ın Türkiye Fan Topluluğunu kurmaya karar verdik. Sağ olsun yazarın Türkiye yayımcısı DK de bizlere destek oldu ve kabullendiler. Ayrıca Grange'da bizzat adresimizi eline verdik ki, bu ulaşmak istediğimiz ilk gayeydi. İkinci ve en mühim gayemiz Türkiye'de veya Türkçe anlaşan kitlelere Grange hakkında bilgiler verip bir çatı altında toplamak. Bunun yanı sıra edebiyatı Grange ile sınırlamayacağımızı da hatırlatırız.

Böylelikle tüm Grange severleri sitemize bekleriz. Bizlere bu yazıyı yayınlayarak destek çıkmış olan, nadir ve kaliteli polisiye sitesi olan cinairoman'a saygı ve sevgilerimizi sunarız.

www.jcgrange-turkiye.com

Kategori: Haberler

Yorum yaz
mode_edit