menu

Kesik Çayır
Orjinal Adı:
-
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
-
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
-
Sizin Puanınız:

Konya sokaklarında bir seri katil, kurbanlarına dansöz elbisesi giydirip başlarına birer kırmızı peruk takarak öldürmektedir. Üstelik işlediği cinayetin görüntülerini de polise yollamaktadır.

Başkomiser Cahit ve ekibi, videodaki görüntülerde yer alan kırmızı peruk ve fonda çalan KESİK ÇAYIR türküsünün peşine düşer.

Geçmişin intikamını kovalayan katilin Konya sokaklarındaki cinayetleri, barana eğlencelerine kadar uzanan bir gerilim yüklü maceraya dönüşür.

(Tanıtım Bülteninden)


İLGİLİ BLOG YAZILARI

Yorumlar


İç Anadolu Polisiyesi
October 16, 2020 18:28

Ben bu İç Anadolu polisiyesini beğendim. Konya ve pavyon hayatı çok iyi yansıtılmış. Karakterler sahiciydi, Türkçesi kuvvetliydi, 'page-turner' idi, sonuna kadar keyifle okudum. Kızıl peruk ve Kesik Çayır türküsü akılda kalıcı öğelerdi.

SPOILER ------
1) Küçükken evlatlık aileye verilen Şirin'in yurttan çıkıp liseye başlayıp Ozan isminde bir çocuğa aşık olmasını hikayenin geri kalanıyla bağdaştıramadım.
2) Şirin'in annesinin otopsi tutanağını okumuş olmasını ve resmini görmesini anladım ama, detaylı bir şekilde kimin az suçlu, kimin çok suçlu olduğunu nasıl öğrendiğini bilemedim.
SPOILER ------

Özetle, Amerikanlaşma tuzağına düşmeyen, 'yerli' ibaresini hak eden bir 'yerli polisiye'.


Yorum yaz
mode_edit