menu

Kiracı
Orjinal Adı:
The Lodger
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
-
Sizin Puanınız:

Marie Belloc Lowndes, gerçek hayattaki suçlardan esinlenerek kaleme aldığı gerilim ve polisiye eserleriyle ünlenen, kendisinden sonraki bir­çok polisiye yazarını derinden etkileyen bir yazar. Dönemin en önemli olaylarından olan Whitechapel cinayetlerinden etkilenerek kaleme al­dığı ve 1927’de Hitchcock tarafından sinemaya uyarlanan Kiracı, bu­güne kadar yazılmış en önemli Karındeşen Jack temelli eserlerden biri.

 

Zor günler geçiren Ellen ve Robert Bunting iflasın eşiğine gelmişler­di. Evlerindeki bir odayı kiralamaya karar verdiklerinde kendisini Bay Sleuth olarak tanıtan gizemli bir yabancı kapılarında belirecekti.

 

Buntingler kiracının odasına kapanıp yaptığı gizemli deneyleri ve çok defa gece geç saatlerde eve gelmesini önemsemiyorlardı. Fakat Bay Sleuth’un gelişiyle aynı zamanda Londra sokaklarında kadınları hedef alan seri cinayetler işlenmeye başlamıştı. Bay Sleuth’un bu cinayetlerle bir ilgisi olabilir miydi? Toparlanmaya başlayan ekonomilerine en bü­yük katkıyı yapan bu nazik adamdan şüphelenmemek en doğal hakları mıydı yoksa?

 

Alper Kaya’nın sonsözüyle

 
Diğer Baskıları

Nopic



Yorum yaz
mode_edit