menu

Kayıp Delil
Orjinal Adı:
The Overlook (2007)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
Sizin Puanınız:

Harry Bosch Serisi #13

Mulholland Drive yakınlarındaki seyirlik alanda bir erkek cesedi bulunmuştur. Dr. Stanley Kent olduğu anlaşılan kurban, kafasına iki kurşun yemiştir. Cinayet soruşturması LAPD dedektifi Harry Bosch'a verilir. İşinde oldukça deneyimli olan Bosch, vakaya dört elle sarılır. Organize suçlarla hiçbir ilgisi olmayan Dr. Kent, Los Angeles'teki tüm hastanelerde bulunan radyoaktif maddelere rahatça ulaşma imkânına sahip biridir. Sıradan bir cinayet soruşturması gibi başlayan olayın derinlere inildikçe çok daha kapsamlı ve tehlikeli, mutlaka durdurulması gereken bir durum olduğu ortaya çıkar. Artık işin içine terörizm ve dolayısıyla FBI da girmiştir. (Tanıtım Yazısından)



Yorumlar


Gözden Kaçırılan
February 12, 2009 04:23

Kayıp Delil kitabında Stephen King'ten bahsedildiği gibi bir başka önemli kişi de yer alıyor.Samir Amin.Mısırlı marksist yazar.Yazar ismini biraz değiştirerek kitabına almış.Ramin Samir olmuş ktapta.Amerika karşıtı bir yazar.Amerika 11 Eylül olayından sonra bütün muhalifleri terörist olarak görme paranoyasına düşmüş.Bu kitapta olduğu gibi.
Acaba Michael Connelly Türkiye'deki bugünlerde yaşanan olayları takip ediyor mu diye şüpheye düştüm.Karekterlerden biri-Jesse Mitfort- Ergenekon olayında baş rollerde oynayan Tuncay Güney'e tip olarak ve Kanada'da yaşıyor olması ile ne kadar çok benziyor.
Yazar bir karekterine de James Hadley ismini vererek James Hadley Chase ye selam gönderiyor.
Olayı kolay çözdüm Fakat katili yarıyarıya !! buldum.
Kayıp Delil kitabından yeni şeyler öğrendim;
1-Karaciğer sıcaklığından ölüm zamanını tespit etmek.Biz adli tıp derslerinde vücut katılığı ve morlukların oluşumundan ölüm zamanını tahmin ediyorduk.
2-Sezyum'un radyolojik etkileri.Bilim iyiye kullanılırsa tedavi edici olarak insanlığa faydaları oluyor.Kötüye de kullanılabiliyor.


Yorum yaz
mode_edit