menu

Kemik Bahçesi
Orjinal Adı:
The Bone Garden (2007)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
-
Sizin Puanınız:

Günümüzde ortaya çıkan geçmişe ait kemikler… Söylenmemiş, çarpık, uğursuz gölgelerin dolaştığı uzak bir zaman diliminde yaşanan çözülmemiş sırlar… Cesur, kanlı ve zekice… Boston… 1830… Boston Tıp Okulu'nda okuyan yetenekli ama yoksul öğrenci Norris Marshall eğitimini karşılamak için o bölgenin “mezar soyucuları” arasına katılır… Yine de bu korkunç ticaret, üniversite hastanesinin bahçesinde delik deşik edilerek öldürülen bir hemşirenin şok eden cinayeti karşısında önemsizdir Günümüz… Julia Hamill, Massachusetts'in kırsal kesimlerinde yer alan yeni evinin bahçesinde dehşet verici bir şey keşfetti: kayalık arazinin içine gömülmüş bir kafatası… Adli tabip Maura Isles'ın görüşüne göre, üzerinde cinayetin belirgin izlerini taşımakta. Bu isimsiz kadının kim olduğu ve başına ne geldiğiyse geçmişe ait bilgilerde saklı. (Tanıtım Yazısı)


Yorumlar


Tarihi Polisiye
March 13, 2009 15:37

Çok güzel,herkese okumasını önerebileceğim bir tarihi polisiye.Tess Gerritsen bu kitapta farklı bir kurgu denemiş.Olaylar 1830,1888 ve günümüzde geçiyor.
Tess Gerritsen doktor olduğu için mesleğinin tarihini ve deneyimlerine de kitabında bol bol yer veriyor.Kitabın kahramanlarından biri eskiden yaşamış,tıp tarihinde yeri olan birisi.Oliver Wendel Holmes.Ameliyatlarda sterilizasyonun önemini keşfetmiş bir bilim adamı.
Katili bulmak oldukça zor.
Olayların geçtiği zaman ve yerler bize Charles Dickensin kitaplarını anımsatıyor.
Aşk,dram ve cinayetlerin sırrı.
Çevirmen Filiz İnceoğlu Öztürk çok akıcı bir çeviri yapmış.


Kemik bahçesi
March 22, 2009 08:05

Tess gerritsen gerçekten son zamanlarda ortaya çıkan en iyi gerilim yazarlarından biri,son kitabı kemik bahçesi bence cerrah ve çırak'ın gölgesinde kalmış anlatım ve akışkanlık açısından yine de hoş bir kurgu keyifli zaman geçirtebilir..


Kemik Bahçesi
May 31, 2009 19:41

Son dönemlerde beni en çok etkileyen, içine çeken, okuduğumu yaşatan bir kitaptı. Fazla söze gerek yok, muhakkak okunmasını tavsiye ederim. 9/10


Yorum yaz
mode_edit