menu

16.50 Treni ( 7.2/10)
Orjinal Adı:
4:50 From Paddington / What Mrs. McGillicuddy Saw / Murder, She Said (1957)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
Sizin Puanınız:

Sıradan bir günde, herşeyin olması gerektiği gibi olduğu bir anda inanılmaz bir olay yaşanır.
Yan yana gelen iki trende ancak korku filmlerinde rastlanacak türden bir cinayet vakası yaşanmaktadır. Ve tüm bunların tek tanığı bir kadındır.
Elspeth çaresizlik içinde baktığı vagonun penceresinden bir adamın bir kadının boğazını hunharca sıktığını görür. Zavallı kadının bir süre sonra cansız bedeni yere yığılır ve o anda tren hareket eder.
Bu düğümü çözebilecek tek kişi Jane Marple' dan başkası değildir.Ve belki de Elspeth' e inanacak tek kişi... Çünkü ortada ne şüpheli, ne başka tanık, ne de ceset vardır.

"Bu romanı okurken bir an bile sıkılmayacaksınız."
- The Times-

Diğer Baskıları

Nopic Nopic Nopic Nopic Nopic


Yorumlar


Miss Marple sevenlere
December 16, 2005 18:17

Beğenmiştim bu romanı ben,Agatha annenin şaşırtıcı kurgularından biri, bir görgü tanığının inanılması güç sözlerine yalnızca Miss Marple inanır ve kendisine yardım etmesi için zeki ve becerikli genç bir kadını işe alır.Genç kadının işi oldukça zordur herşeyden önce kayıp ceset bulunmalıdır.Agatha Christie sevenler hayalkırıklığına uğramayacak bence.


4:50 treni
May 16, 2006 14:50

Lahitteki Ceset,16:50 treni adlarıylada baskısı çıkan bir kitap.Malesef bu başlık işin rengini ele veriyo,cesedin yeri başlarda bir muamma çünkü.Başlangıcı ve konuya hemen girilmesi hoşa gitsede ilerledikçe kurgu durağan ve kraliçeye yakışmayacak şekilde sıkıcılaşabiliyo.Okunsa da olur okunmasa da denilebilecek bir christie kitabı.


Trendeki cinayet
August 28, 2006 11:18

Elspeth Mcgillicuddy trende yolculuk ederken aynı yönde gitmekte olan başka bir trendeki cinayete tanık olur. Elspeth'in anlattıklarına yalnızca Miss Marple inanır ve cinayeti araştırmaya başlar. Miss Marple genç ve zeki bir kadını kendisine yardım etmesi için işe alır.Tavsiye ederim okuyun.


miss marple'ın zekası
February 08, 2008 17:35

yeni bitirdim. çok güzel,diğer kitapları gibi zekice kurgulanmış bir kitap. on küçük zenci'den sonra ikinci sıraya koydum 16.50 treni'ni.


Yorum yaz
mode_edit