menu

Porsuk Ağacı Cinayeti ( 7.0/10)
Orjinal Adı:
A Pocket Full of Rye (1953)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
Sizin Puanınız:

Zengin bir işadamı olan Rex Fortescue son zamanlarda parasını anlaşılmaz işlere harcamaya başlamıştır. Bu garip tavrı çevresinin de dikkatini çekmektedir. Fortescue bir gün ansızın zehirlenerek öldürülür. Ortada pek çok zanlı vardır ve tümü de aynı ailedendir. Bu sır dolu cinayeti çözecek tek kişi ise Miss Marple'dır.
Diğer Baskıları

Nopic Nopic Nopic Nopic Nopic


Yorumlar


karatavuk tekerlemesi...
June 08, 2006 12:31

Kitap insanı sarıyordu ama açıkcası Agatha Christie'nin diğer kitaplarına nazaran cinayet kurgusunu daha zayıf buldum.Diğer dikkat çeken özellik ise Miss Marple'ın olaya çok geç müdahele etmesiydi.Yine de iyi bir kitaptı.


Klasik Katil Kim Öyküsü
August 30, 2006 21:10

PORSUK AĞACI CİNAYETİ
Agatha Christie

Geçmişinde yasadışı yollara başvurduğu-hatta Afrika’da keşfettikleri maden yatağına sahip olabilmek için ortağını öldürdüğüne ilişkin işaretler bulunan-bilinen işadamı Rex Fortescue işyerinde içtiği bir bardak çaydan sonra birdenbire rahatsızlanmış ve ölmüştür.takip eden günlerde işadamının evde kahvaltı ederken zehirlendiği anlaşılacak,kahvaltıyı hazırlayan hizmetçi Gladys Martin de boğularak öldürülecektir.
Rex’in büyük oğlu Percival,ihtirası olmayan oldukça nekes biriyken,küçük oğul Lancelot iki yıl aradan sonra Afrika’dan henüz dönmüştür,döndüğünde babası henüz öldürülmüştür.
Rex’in ikinci eşi Adele mutluluğu başka erkeklerde aramakta,Rex’in kızı Elaine ise,parasız aşığıyla evlenebilmek için babasının ölümünü beklemektedir.
Scotland Yard müfettişi Neele ve yardımcısı Hay’dan sonra devreye Miss Marple girmekte gecikmeyecektir.Zira,öldürülen hizmetçi Gladys Martin,Miss Marple’in eski bir çalışanıdır.
Klasik bir Agatha öyküsü.Romandaki her karakterin cinayet işlemek için bir nedeni var.
Gerilim,heyecan arıyorsanız uzak durun Agatha’dan.Ama aradığınız tutarlı,sağlam örgüsüyle bir katil kim anlatısı ise,buyurun.


bir marple daha
August 31, 2006 16:00

Mıss Marple her zamanki yeteneklerini kullanarak bir cinayete daha karışır.Diğer marple romanlarından pek de farklı olmayan bir kitap.


Yorum yaz
mode_edit