menu

Ve Perde İndi ( 8.7/10)
Orjinal Adı:
Curtain (1975)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
Sizin Puanınız:

Belçikalı dedektif Hercule Poirot hastalandığı için Styles Köşkü'nde dinlenmek üzere pansiyoner olarak kalmaktadır. Köşkün yöneticileri yaşlı bir emekli İngiliz albayı ve onun yaşlı karısıdır. Aksi bir ihtiyar olan albayın karısı, ansızın bir cinayete kurban gider. Dedektif Poirot ise bu cinayeti tek başına çözemeyecek kadar hasta olduğundan bir arkadaşını kendine yardım etmesi için çağırır. Bu karmaşık cinayeti çözmek için Poirot ve arkadaşı araştırmalara başlarlar.
Diğer Baskıları

Nopic Nopic Nopic Nopic Nopic


Yorumlar


Perde İndi
May 29, 2006 17:20

Bu kitabı diğer Agatha Christie kitaplarını okuduktan sonra okuyun. İsim beni başta yanıltı başlayınca en son okumam gerektiğini anladım fakat yarım bırakamadım. Poirot ve Hastings´in birlikte çözüm aradıkları kitaplardan bir tanesi. Poirot hasta ve yürüyemiyor. Eskiden Köşk olan bir pansiyonda kalıyor. Hastings´i de buraya çağırıyor. Poirot farklı yerlerde, farklı zamanlarda ve farklı nedenlerle ölen insanların katilleri olarak yakalanan insanların dışında birinin o cinayetleri işlemiş olduğunu düşünüyor. Bu kişiye X diyor. X´inde pansiyonda kaldığını söylüyor Hastings´e fakat kim olduğunu söylemiyor. Hastings pansiyonda kalanlarla sohbet ederek ve onları gözlemleyerek kimin olabileceğini bulmaya çalışıyor. Pansiyonda Hastings´in kızı da kalıyor. Önce bir kadın yaralanıyor. Daha sonra bir kadın ve bir süre sonrada bir erkek ölüyor. İkisininde ölümünün intihar olduğu düşünülüyor. Güzel bir kitap okuyun ama en son.


perde
June 16, 2006 14:30

Kitaba başlamadan önce, bu seferkinin konusunun, bir tiyatro sahnesinde geçeceğini düşünmüştüm. Tabii adı nedeniyle, halbuki bu perde yaşamla ilgiliydi. Diğer A.Christie romanlarına göre -bir kaç istisna hariç- farklıydı,güzeldi. Okuyun.
Ama ilk değil en son okumaya çalışın.


en sona saklayın
August 07, 2006 16:28

Christie'nin kitaplarını belli bir sıraya koyu okumak söz konusu olmayabilir belki ama bu kesinlikle en son okunması gereken kitabı.Poirot o durumda bile zekasından ödün vermediğini gösteriyor bir şekilde.


EĞER DİĞER KİTAPLARDAN ÖNCE OKUDUYSANIZ
May 17, 2006 16:17

Unutmayın Hiçbirşey Son Değildir.Okuyan sağ olduğu sürece okunan hiç kimse ölemez.
EĞER BU KİTABI DİĞER KİTAPLARDAN ÖNCE OKUDUYSANIZ;Hemen ardından BÜYÜK DÖRTLER kitabını okuyun.İlk Paragrafta Ne Yazdığımı Anlayacaksınız
OKUMAYA DEVAM...
İyi Okumalar


Christie ve Shakespeare
March 04, 2010 18:12

Kesinlikle bir başyapıt.

Diğer Agatha Christie polisiyelerin çok üstünde bir kurguyla yazılmış. Cinayetlerin işleniş tarzı çok ilginç.

Özellikle Othello'dan bahsettiği kısım çok başarılı.


Yorum yaz
mode_edit