menu

Briç Masasında Cinayet ( 7.5/10)
Orjinal Adı:
Cards on the Table (1936)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
Sizin Puanınız:

Briçle İlgisi Olanlar:

Shaitana: Zengin ve esrarlı bir adam. Cinayetlere ve katillere fazla meraklıydı.
Bayan Lorrimer: Yaşlı ve kibar bir kadın. Sakin ve soğukkanlıydı.
Anne Meredith: Güzel bir kız. Çekingen ve korkaktı.
Geoffrey Roberts: Tanınmış bir doktor. Kendine güvenen, neşeli bir adamdı.
Binbaşı Despard: Yakışıklı, genç bir adam. İyi bir avcıydı.
Ariadne Oliver: Ünlü romancı. Katili bildiğini düşünüyordu.
Albay Race: Gizli Servisin başı. Hayat dolu bir kızdı.
Elsie Batt: Hizmetçi kız. Bazı şeyleri biliyordu.
Burgess: Sekreter. Polisten hoşlanmıyordu.
Bayan Luxmore: Yaşlı bir profesörün karısı

ve Hercule Poirot

(Kitabın Girişinden)

Diğer Baskıları

Nopic Nopic Nopic Nopic Nopic


Yorumlar


Hercule Poirot ve diğerleri
January 07, 2006 10:28

Evet çünkü bu kitapta Hercule Poirot ile birlikte üç dedektif daha var, bir çok romamda karşımıza çıkan Albay Race, Ariadne Oliver ve Battle.Bu dört dedektif karşısına katil olmaları muhtemel olan dört kişi çıkarır Mr. Shaitana ve bu dört kişiden biri tarafından öldürülür.Dört dedektif bu olayı incelemeye başlar.Ben çok keyif almıştım okurken, tavsiye ederim.


Dört Katil Dört Dedektif
May 17, 2006 13:42

Benim en sevdiğim kitaplarından Christie'nin, Shaitana zengin ve tuhaf zevkleri olan bir adamdır, bir akşam Poirot, Battle, Bayan Oliver ve Albay Race'ı yemeğe davet eder, yemekte dört kişi daha vardır, Shaitana'nın tuhaf koleksiyonun parçaları, dört muhtemel katil. Shaitana o gece bir cinayete kurban gider, Christie'nin dört dedektifine karşı zeki bir katil. Tavsiye ederim, mutlaka okuyun.


Cards on the Table (1936)
June 16, 2006 04:08

Egzantrik kolleksiyoner Bay Shaitana katil koleksiyonunu Hercule Poirot'a göstermek için bir akşam yemeği düzenler. Bu yemeğe 4 katil ve 4 dedektif davetlidir. Gecenin sonunda Bay Shaitana ölü bulunur. Alışılagelmiş metodlarla katili bulmak mümkün olmayınca Poirot briç kartlarının yardımına başvurur.


Cards on the Table (1936)
June 16, 2006 04:11

Egzantrik kolleksiyoner Bay Shaitana katil koleksiyonunu Hercule Poirot'a göstermek için bir akşam yemeği düzenler. Bu yemeğe 4 katil ve 4 dedektif davetlidir. Gecenin sonunda Bay Shaitana ölü bulunur. Alışılagelmiş metodlarla katili bulmak mümkün olmayınca Poirot briç kartlarının yardımına başvurur


briç masası
August 07, 2006 16:09

Kesinlikle Christie kitapları arasında en favorilerimdendir. Hızlı ilerleyen ve sürprizli olayları olan bir hikayesi var.Poirot ve beraberinde 3 dedektif daha(tamam biri yazar ama) katil adaylarını ayrı ayrı sorgulayarak çözüme ulaşmaya çalışıyorlar.Poirot bir ara başka bir kitaba da gönderme yapıyor.En iyilerden biri olduğunu düşünüyorum tavsiye ederim.


Turn of the cards!..
October 30, 2007 15:49

Christie bu romanında türü sevenlere özel bir kurgu geliştirmiş. Öykünün dramatik yanı hemen hiç yok. Zeki bir fanatik, dört meşhur detektifi bir cinayet partisine davet ederek onlara, ve dolayısıyla da okurlara meydan okuyor. Ev sahibi Shaitana, katil olduklarına hükmettiği dört kişiyi daha davete katar; bu da onun sonu olur. Kapalı bir salonda dört detektifin gözleri önünde vuku bulan cinayetin çözümü yine Poirot'ya kalır.
Gerçeklikle bağı zayıf ayak oyunlarından şahsen çok hazzetmediğim için, bana göre değil. Tek ilginç yanı, muhtemel katil adaylarının briç oynama tarzları üzerinden akıl yürütülmesi.
5/10


sormaneden
June 06, 2009 12:39

Oldukça keyif veren bir kitap bir Hastings eksikti :)


Yorum yaz
mode_edit