menu

Kanlı Oyun
Orjinal Adı:
Seeing is Believing / Cross of Murder (1941)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
Kitap Serileri:
Sizin Puanınız:

25 yaşlarında, güzel, cana yakın bir kız olan Viki, iki sene evvel, "Fan ve Randal„ firmasının müdürü Artur Fan ile evlenmişti. Viki, kocasının bir canî olduğunu öğrendiği andan itibaren onu sevmediğini anlamıştı. Hiç olmazsa, bu darbeye dayanabilecek kadar sevmediği muhakkaktı. Evde cereyan edenlere vakıf olduğundanberi, kocasına bir yabancı gözüyle bakmağa başlamıştı. Bu cinayetin işlendiğine hiç şüphesi yoktu. Kendisi, bu korkunç sırrın tamamını bir defada öğrenmiş değildi. Bunlara yavaş yavaş, teker teker vakıf olmuştu. Hakikatler meydana çıktıkça, bu vakadan bir kişinin daha haberdar olduğunu anlamıştı. Bu şahıs ta, oturdukları " Şeltenham „ daki evlerinde, Nisandan beri onlarla beraber oturan kocasının amcası Hubert'ti. Bir yaz gecesi, Artur Fan, 19 yaşlarında bir kız olan Poli Alen'i öldürmüştü. (Kitabın Girişi)


Yorumlar


Görmek İnanmaktır.
August 08, 2006 14:10

Başrolünde Sir Henry Merrivale"in olduğu bir başka kapalı oda-imkansız cinayet bilmecesi.Orijinali 1941 tarihli Seeing is Believing.... Ama açıkcası ben diğer imkansız cinayet romanlarına göre bu romanı biraz daha zayıf buldum. Bir de pek mizah yok gibi bu romanda. Genede bir Carter Dickson bir Carter Dicksondır.


Hipnotizma ve Cinayet
December 31, 2007 14:05

Bir grup insan, bir insanın hipnotize edilerek, birisini öldürme emrini yerine getirip getiremeyeceğini denemek üzere bir araya gelir.Hipnotize edilen kadın kocasının başka bir kadını öldürdüğünü düşündüğünden ondan nefret etmektedir.Hipnotize edilen kadının eline lastikten yapılmış bir bıçak verilecktir.Fakat katil,orada bulunanlara sezdirmeden lastik hançeri gerçek bir hançerle değiştirir.Ve hipnotize edilen kadın kocasını bu gerçek hançerle öldürür..
Sir Henry Merrivale katili bulmak için işe koyulur.
Hokkabazlıklar.Araştırmalar..
Ve sonunda umulmayan bir katil.
Carter Dickson'un orta derecede bir romanı


Yorum yaz
mode_edit