menu

Altın Sahili
Orjinal Adı:
Gold Coast (1990)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
Sizin Puanınız:

Long Island'ın kuzey sahili boyunca uzanan ünlü Altın Sahili'ne hoşgeldiniz! Zenginler kulübünün yaşadığı bu yörede iki erkek adeta kaderlerinin girdabına kapılırcasına biraraya gelmiştir. John Sutter, Wall Street'te avukatlık yapan ve tükenmekte olan aile mirasına dört elle sarılmış biridir. Mafya babası olan aile mirasına dört elle sarılmış biridir. Mafya babası olan Frank Bellarosa ise John'un hemen yakınındaki bir malikaneye taşınarak onlara komşu olmuştur. Bu yeni bonkör komşu John Sutter'la güzel karısını acımasızlığın ve şiddetin kol gezdiği gizli bir dünyanın içine çeker. Altın Sahili kötülüğün ve baştan çıkarıcığın, dostluğun ve sadakatin, en sonunda da yıkıcı bir felakete rağmen aşk ve yaşamın arasında yapılan bir seçimin öyküsüdür. (Arka Kapak)


Yorumlar


Darmadağın olan bir hayatın öyküsü
February 18, 2008 10:46

Bu kitabı okumakta biraz geç kalmışım. 1990'da yazılmış bir kitap bu. Cep telefonlarının olmadığı, telesekreterlere mesaj bırakıldığı bir çağ biraz garip geldi. :)
Neyse, Nelson DeMille'in son derece esprili (hem komik hem de iğneleyici anlamında söylüyorum) bir dili var. Zekice yazılmış bir kitap bu. Eski paradan gelen (ne kadar eski olabilirse?) Amerikan asilzade (!) sınıfının ve İtalyan-Amerikalıların klan yaşamının çok güzel - ve hatta sosyolojik - bir analizini okuyoruz diyebiliriz.
Gerçi kitap kendini zorlatmadan okutuyor, lakin olaylar biraz ağır ilerliyor. Sona doğru gelince bir anda bir sürü şey birden oluyor. Hızdan başım döndü dersem yeridir.
Genel olarak hayatı mahvolan bir adamın hikayesi bu. Altı-sekiz ay içerisinde nerden nereye gidiyor kahraman John Sutter. İnsan ne oldum dememeli, ne olacağım demeli!
Yine de sonunda durup sorgulamadan edemiyoruz; gerçekten kötü mü oldu, yoksa iyi mi oldu diye...


Yorum yaz
mode_edit