menu

Ölüme Bakan Gözler
Orjinal Adı:
A Sight for Sore Eyes (1998)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
-
Sizin Puanınız:

"Toplumdan yola çıkarak bireyin acılarını ortaya koyan Ruth Rendell, farklı bakış açısıyla, çevremizdeki dünyayı bambaşka algılamamıza neden oluyor." - Val McDermid "Sıradışı bir anne babanın oğlu olan, çevresindeki çirkinliklerden kurtulmaya çalışan yakışıklı Teddy ve annesinin öldürülüşüne tanık olmuş, üvey anne baskısından kurtulmaya çalışan güzel Francine. Ölüm onları bir araya getirdi..." - People "Rahatsız edici, hayal gücünü zorlayan, unutulmaz bir kitap. Benzersiz bir ustalık." - The New York Times Book Review "Ruth Rendell, gerçekten de Anglosaksonların yetiştirdiği en esrarengiz yazar." - Time (Arka Kapak)


Yorumlar


HErR ŞEY SIRADAN
May 04, 2006 23:26

ÖLÜME BAKAN GÖZLER
ÖLÜME GİDEN YOL
PARK CİNAYETLERİ

Ruth Rendell

Sıradan insanların,sıradan olayların sıradan öyküleri,öykücükleri.Gayet tabii ki,iyi bir polisiye tarihin köşetaşlarından ya da sıradışı kahramanlar ve olaylardan çıkmaz salt.Ortalama insanların öyküleri de sıkı bir gerilime kaynaklık edebilir.Yazarın ustalığı,anlatımı her şeye muktedirdir.

Korkarım ki yazar,yazdığının ne tür olduğunun farkında değil,ya da eleştirmenleri.Ruth Rendell için”Anglosaksonların yetiştirdiği en esrarengiz yazar”nitelemesinde bulunanlardan bahsediyorum.Sanki,bir başka yazar ve başka kitaplardan bahsediyoruz.Şimdiye dek okuduğum en sıkıcı,cansız,hayal gücünün müebbet hapse mahkum olmuşcasına devre dışı kaldığı metinler okuduklarım.Ya başka yazar ve kitapları sözkonusu,ya da çevirmenin kısır düş gücünün sırıttığı metinlerle karşı karşıyayız.

Sıradan kişlikler,sıradan olaylar,sıradan bir yazar karşımdaki.Her şey o kadar sıradan ki;sıradan bir şeyler yazmaktan başka bir şey gelmiyor elimden.


Yorum yaz
mode_edit