menu

Single ve Oğlu
Orjinal Adı:
Single and Single (1999)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
-
Sizin Puanınız:

Le Carre'nin son yıllarda yayımladığı en iyi kitap olan, Single ve Oğlu, yeni kurulan Rus devletlerindeki suça bulaşmış gruplarla, Batı'nın yasal finans dünyası arasındaki yozlaşmış bağlantıların hikayesi. Soğuk Savaş yıllarındaki ajanların yerini, ekonomik açıdan iflas etmiş olan Rusya'daki üçkağıtçı zengin işadamları ile ticari bankaların güvenilmez şövalyeleri almış. Le Carre kitabında yalnızca elden bırakılamayacak kadar sürükleyici bir serüven anlatmakla kalmıyor; büyük bir ustalık ve incelikle, biri yasak malların ticaretini yapan, diğeri de elde edilen karları aklayan, biri Rus, diğeri İngiliz iki ailenin portresini çiziyor.

Bu kitap, Le Carre'nin, problemin çevresinde büyük bir ustalıkla dolaşarak, bir bankacılık serüvenini nasıl bir casus hikayesine dönüştürdüğünün kanıtıdır.
-The New Yok Times, Kitap Eleştirmeni; Michael Lewis-

Daha yayımlanmadan Türk basınında tartışmalara ve farklı yorumlara yol açan kitap. (Arka Kapak)

İLGİLİ BLOG YAZILARI

Yorumlar


Rus Mafyası ile Yüzleşme
August 30, 2006 21:16

TILSIM
Stephen King

Annesi kanserden ölmek üzere olan Jack Sawyer, berduş kılıklı yaşlı zenci Speedy’in teşvikiyle annesini yaşama döndürecek olan Tılsım’ı bulmak amacıyla Diyar yolculuğuna çıkar.Diyar,paralel dünyadır ve Jack kah bu dünyada b kah Diyar’da yol alarak kimi dost kimi düşman kurt adamlar,evlerinden ayrı düşmüş çocukların köle olarak kullanıldığıbarındırma yurtlarındaki kötüler,yürüyen ağaçlar,ancak karabasanlarda görülebilecek korkunç yaratıklarla boğuşarak Tılsıma ulaşmaya çalışacaktır.Baş düşmanı ise babasının eski ortağı ve katilidir.
Engin bir hayal gücünün ürünü olan bu kitabı da okuduktan sonra King ile tanışmamın bu denli gecikmiş olmasına hayıflanıyorum


Yorum yaz
mode_edit