menu

Yatır
Orjinal Adı:
-
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
-
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
Sizin Puanınız:

Türk Edebiyatı'nın büyüleyici kahramanı Sarp Sapmaz yeniden iş başında... Sarp bir kez daha kızlar, kimya laboratuarı ve bilinemezlik arasındaki üçgende. Bakalım yatırlı evin hiç eskimeyen gül desenli taşlarının altında neler yatıyor? Taşın altındaki gizemin peşinde olanlar ile Sarp nasıl bir karşılaşma yaşayacaklar? Altı bin yıllık sır Sarp'ın ellerinde... Üçüncü Sarp Sapmaz macerası olan Yatır, diğer Sadık Yemni kitapları gibi Everest Yayınları'nda. "Çocukluğundan beri gizemli merak ve kâbus kumbarasını tıka basa dolduran koyu pembe gül desenli taşlara baktı... Desenleri ve yıllara meydan okuyan pürüzsüz yüzeyi yakından görmek, içine girmek ve anlamak istiyordu. Bu taşların yüzeyi esas portreyi gizleyen bir tavır içindeydi sanki." (Tanıtım Yazısı'ndan)


Yorumlar


Doğaüstü Kötüleri Yenme Görevi Yine Sarp'ın
January 22, 2019 12:02

Muska'nın algıları açık çocuk karakteri Sarp Sapmaz büyümüş.
Bodrum katında gül desenli yer taşları olan eski bir ev. Evin etrafında farklı ajandaları olan çeşitli karakterler. Gül desenlerine maruz kalanların başına kötü şeyler geliyor tahmin edeceğimiz gibi. İçerideki doğaüstü kötülük ile mücadelede görev yine Sarp'a düşüyor.
Korku-fantazya'da önemli bir isim olan Sadık Yemni'nin epeyce hacimli bir kitabı. Ama gözünüz korkmasın. Bu kitaptaki kurguyu Muska'ya göre daha derli toplu buldum.
Sonu sürprizli çıktı. Beklemediğim bir son oldu. Bu sonu beğendim mi? Emin değilim.
Keyifle okudum.

(Bu kitabı GETEM sesli kütüphane projesi için seslendirdim.)


Yorum yaz
mode_edit