menu

Kelepir Ev ( 5.6/10)
Orjinal Adı:
-
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
-
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
Sizin Puanınız:

İstanbul polisiyesinin sevilen karakteri Türkleşmiş Alman Kati Hirşel, Kuledibi'nde kelepir bir ev satın almaya çalışırken katil zanlısı konumuna düşer. Ne var ki Kati, aklını, girişkenliğini ve olgun kadın cazibesini kullanarak gerçek suçluyu bulmak amacıyla aklama ve cinayeti çözme dürtüsüyle harekete geçtiğinde gerçek Türkiye insanlarıyla taşınacaktır. 'Kitapçı Dükkanı'yla tanıdığımız, toplum eleştirisi yaparken çuvaldızı kendine batırmak gerektiğine inanan, polisiye düşkünü, İstanbul'un sadece polisiye satan tek kitabevinin sahibi Kati Hirşel yeni macerasıyla karşınızda...
Diğer Baskıları

Nopic

İLGİLİ BLOG YAZILARI

Yorumlar


Türkleşmiş Kati
August 31, 2006 20:57

Kitabın benim için okumaya başlamadan önce en cazip yönü polisiye satan bir kitapçı sahibi kahramanı olması olmuştu. Okuduktan sonra bir Alman ama bizden biri olan Kati'nin maceralarının devamının da gelmesini istedim ama maalesef Esmahan Aykol'un son kitabı farklı bir konuda.


November 14, 2019 16:04

kati hirşel, almanya doğumlu ancak istanbul'da yaşayan, yalnızca polisiye kitaplar satan bir kitapçı ve polisiye sever. aynı zamanda da amatör dedektif. bu romanda satın almak için kelepir bir ev ararken dolaylı olarak bir cinayetle karşı karşıya kalıyor. ilk başta cinayetin şüphelisi durumuna düşse de kısa sürede masumiyeti anlaşılıyor. ancak yine de merakını dizginleyemeyip katili araştırmaya devam ediyor. esmahan aykol bence iyi bir anlatıcı. kitap zevkle okunuyor. muamma kısmı da iyi denebilir.tek sorun bence kati hirşel'in amatör dedektif olması. amatör dedektifler ya kendi başlarını ya da bir yakınlarını beladan kurtarmak için dedektiflik yaparlar. bu romanda da kati hirşel'in cinayetin şüphelisi olmadığı anlaşıldıktan sonra olayı araştırmaya devam etmesi biraz tuhaf kaçıyor. oysa kahramanımız hem kitapçılık hem de dedektiflik yapabilir. bu durumda daha gerçekçi olurdu. yine de zevkle okunan bir kitap.


Yorum yaz
mode_edit