menu

Gulyabaniler Cenneti ( 8.3/10)
Orjinal Adı:
Au Bonheur des Ogres
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
Sizin Puanınız:

"Aile Cephesi": Annem yine veletlerini bırakıp gitmiş, ufaklık rüyalarında hala Noel Gulyabanileri görüyor. "Gönül Cephesi": Julia Teyze günah keçisi tabiatının cazibesine kapılmış. "Maişet Cephesi": İlk bomba oyuncak eyonunda patladı, ben geçtikten yalnızca beş dakika sonra. İkincisi, on beş gün sonra, gözlerimin önünde. Eh, üçüncü de yanı başımda patladığna göre, bu işte bir iş var gibi geliyor bana. Neden ben? Marifet bende galiba... (Arka Kapak)


Yorumlar


ironi ve eğlence
February 26, 2006 12:32

herşeyden once yazarin dili çok hoş, kitapta anlatilanlar gunumuzun tuketim toplumunun inceden inceye taşlamasi. adamin mesleği bile başli başina bir vaka. tabii ailevi durumu ve etraftaki insanlar da oyle. olaylarsa cabasi. mutlaka okunmali. patlayan bombalarin gideceği yer de bir harika. hayatin kuçuk detaylari uzerinde bu kadar mi guzel gezinilir.ama olmuş işte.


silahlı peri ve küçük yazı satıcısı da var...
March 11, 2006 21:00

Pennac'ın Malaussene hikayeleri devam etti bu kitaptan sonra ve ikisi türkçe'de basıldı da... ve bir dördüncüsü daha var Mösyö Malaussene diye, ama henüz cevirilmemiş..
Gulyabaniler olsun, silahlı peri olsun, küçük yazı satıcısı olsun, arkada belleville ve yamulan paris, önde atipik aile, vietnam kökenli travesti polis memuru, vazgeçilmez kraliçe zabo, Malaussene'in güzeller güzeli sevgilisi, insanın yüzünü güldüren, yüreğini ısıtan bir seri bu.. şiddetle tavsiye ediyorum.


Uzun zamandır en çok beğendiğim kitap
August 09, 2010 02:41

Malaussene'nin günah keçisi ve aile babası cazibesine kapılmamak gerçekten çok zor. Tüm karakterleriyle insanı içine çeken bir kitap. Polisiye ve kurgu bakımından da eksik bulmak zor. Ayrıca ilk defa rahatsız edici fikirlerden kendisi de rahatsız olan bir kitap buldum. Her açıdan hümanist bir hikaye. 10 veriyorum ve Daniel Pennac'ın Türkçe'de mevcut tüm kitaplarını da sipariş listeme alıyorum. Tavsiye edene teşekkürlerimi buradan sunuyorum, o kendini bilir!


Yorum yaz
mode_edit