menu

Son Posta’nın Müsabakalı Hikâyeleri: 1

Yazan: CinaiRoman
Yayın Tarihi: August 19, 2021 20:52

KIZIL TOPRAK CİNAYETİ

BU HİKAYEDEKİ KADIN İNTİHAR MI ETTİ, YOKSA ÖLDÜRÜLDÜ MÜ?

BU SUALLERİN CEVABINI BULUNUZ

Gece yarısı, Kızıltoprak’ta, bir silah sesi…

Bu ses, içinde genç ve güzel bir kadının oturduğu köşkten geliyor.

Oralarda dolaşan polis ve bekçi hemen köşe gidiyorlar, hizmetçilerle beraber Hanımın yatak odasına giriyorlar ve onu kanlar içinde yuvarlanmış, ölmüş buluyorlar.

Kadının sağ elinin yanında, yerde bir tabanca.

Hizmetçiler, silah sesinin duyulmasından iki dakika evvel, Hanımla üvey oğlu arasında bir kavga koptuğunu, sonra silah patladığını fakat hiçbir şey görmediklerini söylüyorlar.

Üvey oğul ortada yoktur.

Zabıta, kadının üvey oğlunu o gece Kadıköyünde, bir kahvede tevkif ediyor. Bu genç, yakışıklı, terbiyeli bir gençtir; tevkif edilince hiç telaş göstermiyor ve şöyle ifade veriyor:

Üvey annemle benim aramda aylardanberi süren bir miras meselesi vardır. Aylardan beri bunun için birbirimizle kavga ediyoruz. Bu gece de, evvela aramızda şiddetli münakaşa başladı, sonra kavgaya döndü. Üvey annem benim üstüme hücum etti ve ceketimin bir düğmesini bile çekti, kopardı. Ben, öfke ile odadan çıktım ve kendi odama gittim. Bu arada silah patladı ve üvey annemin intihar ettiğini anladım. Çünkü, bana evvelce yazdığı tüm mektuplarda intihar etmek istediğini bildiriyordu. Bu mektupları size vereceğim. Ben silah sesini duyunca beynimden vurulmuşa döndüm. Şüphe altında kalmaktan korkarak, delicesine köşkten çıktım, Kadıköyüne koştum. Mesele bundan ibarettir.

Yapılan tahkikattan ve cesedin muayesinden şunlar anlaşılıyor:

Bu gençle üvey annesi arasında bir miras meselesinden şiddetli geçimsizlik vardır.

Kadının üvey oğluna gönderdiği mektuplarda hep intihar edeceğini yazdığı doğrudur ve ceset muayene edilince görülüyor ki, kadın öldükten sonra sağ avucu sımsıkı kalmıştır ve bu avuç açılınca, içinden üvey oğlunun ceketinin düğmesi çıkıyor.

Bütün bu emareler kadının üvey oğlunun söylediği şeylere uyuyor. Hatta hizmetçiler, o gün Hanımın birkaç defa:

Ben bu hayata tahammül edemem, intihar edeceğim dediğini hatırlıyorlar.

Cesedin muayenesinde, kurşunun, intiharlarda olduğu gibi, yakından atıldığı, sağdan hafif bir meyille sola doğru seyrederek, göğüsten kalbe girdiği tesbit ediliyor. Fakat bunlarla kadının intihar mı ettiği, öldürülmüş mü olduğu anlaşılmıyor.

Fakat, sonunda bu vakanın intihar mı, cinayet mi olduğu anlaşılıyor.

Nasıl?

Biz bunu karilerimize izah etmeyeceğiz, kendileri düşünüp bulacaklar.

Şu iki sualin cevabını veriniz:

1 Kadın intihar mı etmiştir? Buna nereden hükmedebilirsiniz?

2 Kadını üvey oğlu mu öldürmüştür? Buna nereden hükmedebilirsiniz?

Kategori: Sınavlar

Yorum yaz
mode_edit