menu

Kara Buz ( 7.4/10)
Orjinal Adı:
The Black Ice (1993)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
Sizin Puanınız:

Harry Bosch Serisi #2

Resmi raporlar olayın intihar olduğunu söyledi. Fakat cinayetin oyun haline geldiği bir şehirde, Bosch kurbanı suçlamaya hazır değildi. Narkotik Polisi Cal Moore'un görevi şehrin son uyuşturucu vurgununu soruşturmatı. Bunun yerine o, arka cebinde katlanmış bir not bırakarak bir motel odasında beynini dağıtmayı tercih etti. Yıllar önce Harry iyi bir polis olmanın ilk kuralının öncelikle tek tek gerçekleri araştırmak değil, onları bir araya getirecek temel bilgiye sahip olmak olduğunu öğrenmişti. Şimdi Harry bir aynasızın ölümüyle başlayan ve bir dizi cinayete yol açarak Hollywood Bulvarı'ndaki uyuştucu pazarından sınırın güneyindeki tozlu arka sokaklara, çapraşık ve öldürücü bir oyunun içine, bir sonraki kurbaın kendisi olabileceğigerçeğini göze alarak dalıyor ve bazı tehlikeli ilişkilere girişiyor.

Diğer Baskıları

Nopic


Yorumlar


kara buz nedir,bir düşünün bakalım
March 16, 2006 10:32

Her H.Bosch hikayesinin içinde birde polis birilerinin hikayesi de giriyor.Bu kez öykü tamamen bir polis etrafında dönüyor.Okuyuuuuuuuuuuuuuuuun:)


Meksikalı
June 12, 2006 14:46

Meksika'daki uyuşturucu tacirlerinin peşine düşüyor Bosch. Okuduğum diğer Connelly kitaplarına göre oldukça durağan geldi bana bu kitap. Konu ve materyal zenginliği, konunun anlatımındaki ustalık biraz eksik kalmış diğer kitaplara göre bence. Ayrıca kitapta çeviri ve yazım hataları da oldukça fazla ve kitaptan soğutuyor. İsimlerden sonra gelen takılar her seferinde farklı farklı kullanılmış ve en sonunda kitap hakkındaki yorumlarda ve arka kapakta yazarın adı bile yanlış yazılmış. Bu kadar olur yani.


KARA BUZ VE polisiyelerde yaygın kullanılan klışe
January 20, 2008 15:49

MİCHAEL COONELLY'İN OKUDUĞUM 3. KİTABI KARA BUZ.ÖNCE ŞAİR'İ SONRA TÜNEL FARELERİ'Nİ OKUMUŞTUM.üÇÜNDEN EN İYİSİ ŞAİR'Dİ.TÜNEL FARELERİ DE KARA BUZA GÖRE DAHA İYİ.
KARA BUZ UYŞTURUCU TİCARETİNİ TEMEL ALIYOR.İNTİHAR EDEN BİR POLİSLE İLGİLİ ARAŞTIRMALAR YAPILIRKEN YENİ CİNAYETLER İŞLENİYOR.HARRY BOSCH GENE POLİS TEŞKİLATININASİ ÇOCUĞU ROLÜNDE KENDİ BİLDİĞİ ŞEKİLDE OLAYLARIN PEŞİNDEN GİDİYOR.OLAYLARI ÇÖZÜP KATİLİ BULUYOR.
FAKAT BAZI POLİSİYELERDE ARTIK KLIŞE HALİNE GELMİŞ BİR YÖNTEMİ MİCHAEL CONNELLY'DE KULLANIYOR
[spoiler]YÜZÜ TANINMAZ HALE GELMİŞ CESET SANILAN KİŞİ DEĞİLDİR BÜYÜK İHTİMAL[/url][/spoiler]


Yorum yaz
mode_edit