menu

Kayıp Kapı Ayasofya
Orjinal Adı:
-
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
-
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
-
Sizin Puanınız:

"Kayıp Kapı bir efsane değil," diye haykıran Gloria, George'un kamarasına girdi "George " dedi hıçkırarak, "Kutsal kâse burada."
Ayna karşısındaki makyajını silen George, aynaya yansıyan Gloria' nın yüzüne baktı. Kadının yanakları heyecandan al al olmuştu.
"Bu gerçeği zaten biliyorduk değil mi hayatım? Hitler SS Birliklerini Kutsal emanetleri özellikle de kâseyi buldurmak amacıyla kurmuştur. Onu Alplerin tepelerinde aratacak kadar da salaktı."
"Kase Konstantin'in annesi Elene Flavia tarafından AyaSoluk tepesindeki Yuhanna'nın evinden İsa'dan 300 yıl sonra AyaSofya'ya getirilmişti. Yine de maceracılar, keşişlerden şövalyelere, Krallardan Kraliçelere aramayan kalmadı. Kudüs'ün, Urfa'nın altını üstüne getir- diler."
"Öyle değil hayatım. O burada, onu gördüm!"
Platin rengi saçlarını fırçalayan George dikkatle genç kadına baktı. Fırçayı bırakıp kadına döndü "Şunu başından anlat hayatım. Ne gördün."
"Niko ilk kez yaklaşıp elimi tuttu. Elini, tuttum birlikte yoğunlaştık. Çok gürültülü bir ortama geçtik. Duvarlar patlamaların etkisiyle sarsıyordu. Narteks tıklım tıklım doluydu. Minberde yedi rahip dua ediyorlardı...
Başrahip kâseyi kaldırıp, dört yönü takdis edip şöyle söyledi "Taç tahta oturacak…"
Sözün gerisini George tamamladı "Taç tahta oturunca mermer kapı açılacak ve biz yedi rahip geri gelip kâseyi yerine koyacağız."
"Evet, böyle," dedi.
"Konuşmayı yapan başrahipti, Kutsal Kâse’yi alarak diğer rahiplerle birlikte mermer kapıdan çıktılar. Onları bir daha kimse bulamadı. Rahipler mabetten dışarı da çıkmamışlardı. Oradan kapıdan geçtiler ve kayboldular. İşte gizem."
George bir kahkaha attı "Gloria hayatım bu bir göz boyama anlaşılan başrahibinde benim yaptıklarıma benzer becerileri varmış. Bu, buna benzer ne kadar çok yazılıp çizilen var.”

Ezeli rakipler Kont ve Genç Türk bir kez daha karşı karşıya. Fakat bu mücadelede, bilinmeyen güçlerin kimden yana olduğu belli değil. Gnostik güçlere karşı kutsal güçler söz konusu. Genç Türk'ün medyumluk gücü Kontun gnostik güçlerini bozabilecek mi?




Yorum yaz
mode_edit