menu

Borkmann Noktası
Orjinal Adı:
Borkmanns punkt (1994)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
Sizin Puanınız:

Müfettiş Van Veeteren 2
 
Borkmann'ın Noktası, “Daha fazla bilgiye ihtiyaç duymadığımız, bu noktaya ulaştığımızda, durumu iyi bir düşünce örgüsü değil, hiçbir ek araç olmadan çözebileceğimiz an.” demek. Ve bu tam olarak bu noktada, Müfettiş Van Veeteren, bir baltayla cinayet işlemeye meyilli olduğu düşünülen Baltacı'nın kimliğine odaklanır. Küçük bir İsveç kasabası olan Kaalbringen sakinleri üçüncü cinayetin ardından korkuya kapılmışlardır.
 
Van Veteeren serisinin ikinci kitabı olan Borkmann Noktası, İsveç Suç Yazarları Birliği'nin En İyi Roman Ödülü'ne hak kazanmıştır. Bu roman, Nesser okurlarına Müfettiş Van Veteeren'in soğukkanlı ve detaycı dünyasını daha yakından tanımak için keyifli bir deneyim olacaktır.
Diğer Baskıları

Nopic


Yorumlar


August 28, 2019 07:49

ne yazık ki hakan nesser'in ikinci van veteeren kitabı benim için hayal kırıklığı oldu. bunda yayınevinin alelacele yapmış gibi görünen baskısının da payı var. kitap sanki çevrildikten sonra editör tarafından hiç kontrol edilmemiş gibi. gözardı edilemeyecek kadar çok yazım yanlışlarını hesaba katmasam bile o kadar çok anlatım bozukluğu olan cümle var ki bazen ne denilmek istediğini hiç anlayamadım. yayınevinin bir polisiye seriyi sırasıyla basmasını takdir etmekle birlikte daha özenli bir çalışma beklerdim. bunun dışında konuya gelirsem hala nasıl bir karaktere sahip olduğunu çözemediğim van veteeren bu defa küçük bir kasabada baltayla işlenen cinayetleri çözmeye çalışıyor. ama katilin nasıl bulunduğunu ben anlayamadım. belki de benim eksikliğimdir. ama yazar s.s. van dine'ın polisiye yazmanın 20 kuralından katilin kimliği ile ilgili olan önemli bir kuralı çiğniyor. elbette bu kurallar kutsal kitap gibi dokunulmaz değil ancak kitabın sonunda katilin kimliği ortaya çıktığında vay canına denilmeyecek bir durumla karşılaşıyoruz. bununla birlikte katilin cinayetleri işleme sebebi gerçekçi ve oldukça dramatik bir nedene dayanıyor. şimdi de karambol'ü okuyacağım.


Yorum yaz
mode_edit