menu

Felidae
Orjinal Adı:
Felidae
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
Sizin Puanınız:

Felidae, bir insanlık ve uygarlık eleştirisi, bir iç hesaplaşma, bir özeleştiri romanı... Aslında ne bir fobi ne de bir masal olan Felidae, gerçekte bir polisiye roman. Romanın kahramanı Francis ve sahibi Gustav'ın taşındığı mahallede işlenen seri kedi cinayetleri Francis'in ağzından anlatılır. Bu seri cinayetlerin çözümünde türdeşleri ile beraber hareket eden dedektifimizin sabırlı, zeki ve bilgece yaklaşımı sayesinde gerilim ve heyecan dorukta tutulurken, ortaya çıkan sürpriz son, okuru, dünyayı ve insanlığı sorgulamaya itiyor. Felidae, Almanya'da yayınlandığı 1989 yılında bu alanda ilk olan En iyi Polisiye Roman Ödülü'nü aldı ve yallnızca Almanya'da iki milyondan fazla okura ulaştı. 'Akif Pirinçci bir dahi...' Stern
Diğer Baskıları

Nopic


Yorumlar


kedi dedektif
January 24, 2006 18:37

Kedilerin dünyasında cinayet işlenmez mi sanıyorsunuz?O halde yanılıyorsunuz.Kediseverler için ayrı bir zevk olacak okumak.


Francis Felidae
June 12, 2006 14:38

Değişik bir polisiye, zira bu sefer dedektifimiz bize kedi ve kedi ölümlerini araştırıyor. Almanya'da yaşayan Türk yazar Pirinçci'yi beğenerek okudum. Detaylı bir araştırma ve büyük bir emeğin ürünü olduğu belli oluyor..


çizgi filmi de varmış
August 25, 2006 01:05

"Hayvanlar iyi insanlardır, insanlar da kötü hayvanlardır" sloganıyla işlenen kedi cinayetlerini anlatan Felidae'nin Almanca olarak çizgi filmi var. 17 milyon marklık tutarı ile Avrupa'nın en pahalı çizgi film prodüksüyonu olan film 85 dakika sürüyormuş.


Tavsiye
June 25, 2007 04:54

Okumayanlara şiddetle tavsiyemdir. Özellikle kedileri seviyorsanız bu romana bayılacaksınız eminim. Akif Pirinççi'nin ellerine sağlık..


Özür
June 25, 2007 04:56

Bir önceki mesajda sehven yanlış yazdığım Pirinççi kelimesini Prinçci olarak değiştiririm..


fabl ve polisiye
March 23, 2008 05:13

AKİF PİRİNÇÇİ KEDİLER DÜNYASINDA BİR POLİSİYE YAZMIŞ.
450 KEDİ ÖLDÜRÜLÜYOR.VE BUNLARI ÖLDÜREN SERİ KATİLİN PEŞİNE DÜŞÜYOR DEDEKTİF FRANCİS.
KİTABI ZOR BİTİRDİM.SIKICI VE FAZLA ABARTILMIŞ KISIMLAR VAR.
AKİF PİRİNÇÇİ BİLİMKURGU,GENETİK ARAŞTIRMALAR,TARİKATLAR KONUSUNA DA GİRMİŞ .
KEDİLERİN DÜNYASINI İYİ VERMİŞ


Yorum yaz
mode_edit