menu

Halidonların Büyüsü
Orjinal Adı:
The Cry of the Halidon (1974)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
-
Sizin Puanınız:

Alex McAuliff akademik kariyeri olan bir jeologtur ve son aldığı iş ona zenginliğin kapısını aralayacaktır. Yapacağını düşündüğü iş, toplayacağı ekiple Jamaika'ya gidip araştırma yapmak ve bunun sonuçlarını rapor etmektir. Ama hiçbir şey göründüğü gibi değildir. Ne işini aldığı şirket ne de topladığı ekip görünen amaç uğruna biraraya gelmemiştir. Jamaika'nın vahşi ormanlarının derinliklerinde yapılacak bu araştırma Halidon adlı gizemli bir ismin ortaya çıkmasıyla altüst olur. Halidon nedir? Kimdir ya da nelerdir? Nefes nefese gelişen olaylar, Halidon'un gizemini ancak kitabın sonunda bir büyü ya da bir çığlık gibi bize ulaştıracaktır.


Yorumlar


sürükleyici..
January 05, 2006 15:25

Klasik Amerikan macera romanlarından birisi, bu türün tüm klişelerini de bünyesinde barındırıyor, bir grup araştırmacı: zeki, yakışıklı idealist bir profesör, zeki ve güzel bir kadın...Bu türün tüm örnekleri gibi de sürükleyici aynı zamanda.


OKUMASANIZ DA OLUR
May 19, 2006 16:36

HALİDONLARIN BÜYÜSÜ
Robert Ludlum

Başarılı bir akademik geçmişi olan jeolog Alex McAuliff hayatının iş teklifini almıştır.Uluslar arası bir tröst olan Dunstone şirketi,Jamaika’da bir kent inşa etmeyi planlamaktadır ve McAuliff’in görevi oluşturacağı bir ekiple birlikte kentin kurulacağı bölgenin jeolojik yapısını incelemektir.
McAuliff herbiri konusunda yetkin isimlerden oluşan bir ekip oluşturur.İngiliz İstihbaratı,Dunstone şirketinin şaibeli işler çevirmekte olduğu konusunda uyarır McAuliff’i,Dunstone tarafından Jamaika’ya aynı amaçla gönderilen bir önceki ekibin üyeleri öldürülmüş olarak bulunmuştur,kamp yaptıkları alanda.
Ekibiyle birlikte Jamaika’ya giden McAuliff bir süre sonra ekibindeki uzmanların salt bilim adamı olmadıklarını,İngiliz istihbaratına hizmet edenlerin yanısıra,Dunstone şirketinin gizli planlarını uygulamakla yükümlü olanları,Jamaika’ya faşist bir yönetim getirmeyi planlayanları,sosyalist bir devrim peşinde olanları da ayırt edecektir.Bunların yanında Jamaika’da güçlü pozisyonu olan bir aile de kuşkuyla izlemektedir McAuliff’i.
Bütün bunların yanında Holidan ismi çıkar ortaya,Mc Auliff’in yaptığı araştırmalar,Holidanlar’ın,Jamaika’nın yerlileri ile zamanında Afrika’dan getirilmiş kölelerin kanından geldiklerini ve Jamaika’nın derinliklerinde,ormanın içlerinde,ulaşılması neredeyse imkansız bölgelerde yaşadıklarını göstermektedir.Holidanlar,tüm siyasal akımların dışında,ülkelerinin yabancı güçler tarafından sömürülmesi,işgal edilmesini önlemeye çalışan elit bir gruptur ve güçlerinin altında da Jamaika’nın-henüz Holidanlar dışında kimse tarafından keşfedilmemiş-görülmemiş zenginlikteki altın madenleri vardır.
McAuliff,sevgilisi ile ve sadık dostu ile birlikte Jamaika’yı ellerine geçirmek/ellerinde tutmak amacıyla çevrilen entrikalar,çatışmalar,ihanetler,cinayetler labirentinden çıkabilecek mi?
Okumasanız da olur.


Yorum yaz
mode_edit