menu

Hikori Dikori Dok ( 7.2/10)
Orjinal Adı:
Hickory Dickory Dock / Hickory Dickory Death (1955)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
Kitap Serileri:
Sizin Puanınız:

Öğrencilerin kaldığı bir pansiyonda patlak veren hırsızlık olayı Hercule Poirot için hiç de ilgi çekici bir durum değildir. Başlangıçta basit bir hırsızlık gibi görünen olayda çalınanların listesini gören Poirot, eşi bulunmaz bir sorunla karşılaştığını hemen anlar. Çünkü listede; bir steteskop, bir kutu çikolata, parçalanmış bir bez çanta ve çorba içinden çıkarılmış bir elmas yüzük vardır. Çalınanların pek bir değeri yoktur, ama pansiyondakilerin neden böylesine şaşkınlık ve dehşet duyguları içinde olduğu Poirot'nun aklını fena halde kurcalamaya başlamıştır...
Diğer Baskıları

Nopic Nopic Nopic Nopic Nopic Nopic Nopic


Yorumlar


Üç yanlış?
January 21, 2006 15:31

Hercule Poirot'nun mükemmel sekreteri Miss Lemon son zamanlarda çok dalgındır, kızkardeşinin yöneticiliğini yaptığı öğrenci yurdunda tuhaf şeyler olmaktadır, Miss Lemon'a yardım etmek isteyen Poirot olayı araştırmaya başlar. Üç kişinin ölmesine neden olan sır nedir?


öğrenci yurdu
June 08, 2006 11:16

Sekreteri Bayan Lemon'un yazdığı bir mektupta yaptığı hatalar Poirot'un dikkatini çekiyor ve dikkatsizliğinin sebebini soruyor. Bayan Lemon kız kardeşinin çalıştığı öğrenci yurdunda bazı eşyaların kaybolduğunu ve kardeşinin de kaybolan eşyaların garipliğinden dolayı endişelendiğini anlatıyor. Poirot Bayan Lemon'un kız kardeşiyle görüşüyor. İlk başlarda durum hiç ilgisini çekmiyor fakat çalınan eşyaların neler olduğunu öğrenince farklı bir durumla karşı karşıya olduğunu düşünüyor ve olayları araştırmaya başlıyor.


hickory dickory dock
August 24, 2006 11:58

Poirot'nun sekreterinin kız kardeşibir öğrenci pansiyonu işletmektedir.Çalınan bir takım alakasız ve ilginç eşyadan dolayı öğrenciler ve yurt müdürü sıkıntı içindedir.Tek tek incelendiğinde önemsiz görünen eşyalar toplandığında değişik bir liste oluyor tabi.Öğrenciler arasında yapılan sohbetler oldukça sıkıcı geldi bana ama ardından yaşanılan olaylar,akıcılık katınca iyi bir polisiye-dedektif romanı ortaya çıkmış.


Gençler arasında..
December 16, 2009 02:29

Christie'nin genç karakterleri biraz basmakalıp ve sıkıcı; ama olay örgüsü enteresan.. Kurgu tamamen, bir öğrenci yurdunda zaman içinde kaybolan/çalınan bazı eşyaların ve bunların birbirleriyle ilişkisinden oluşan iskelet üzerine kurulmuş ve öğrencilerin birbirleriyle olan ilişkileri/hisleri üzerinden detaylandırılmış. Fakat, bu ipuçlarının birbirine bağlanarak adeta parça parça tamamlanan bir yapboz gibi ana resmi oluşturmasını izlemek ne kadar zevkliyse; bu gençlerin iç kıyıcı konuşmalarını dinlemek ve birbirleriyle ilişkilerini okumak o denli sıkıcı.

Kalburüstü diyemem ama, klasik bir Agatha Christie standardı..


Hüsran
August 08, 2011 06:21

Bu kitaptan nefret ettim. Elmayı Yılan Isırdı gibi, insanın en son okuması gereken kitaplardan birisi. Külliyatta olmamalı, yenileri basılmamalı, basanlar engellenmeli :D Hiç beğenmedim yahu!


Yorum yaz
mode_edit