menu

Dante Denklemi
Orjinal Adı:
Dante's Equation (2002)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
-
Sizin Puanınız:

Haham Aharon Handalman'ın Tevrat'ın şifreleri üzerindeki uzmanlığı - Kutsal kitaplarda kelime ve harfleri yeniden düzenleme çalışması - bir adamın ismini ortaya çıkardı. Yosef Kobinski kimdir ve neden Tanrı onun ismini Kutsal Kitap'a koymuştur? Cevapları bulmak için, Aharon bir araştırma başlatır ve bir Polonez haham olan Kobinski'nin sadece Kabala üstadı bir bilge değil, aynı zamanda insanlık tarihinin belki de en önemli çalışmasını yazmış olan muhteşem bir fizikçi olduğunu öğrenir.

Seattle'da, Jill Talcott'un enerji dalgaları denklemleri ile ilgili çalışması, yaklaşık elli yıl önce iyilik ve kötülük kanununu keşfettiğini iddia etmiş ve uzun zaman önce ölmüş olan Yosef Kobinski ile ilişkilidir. Ama Jill'in laboratuvarı havaya uçtuğunda, uç noktada bilimle uğraşmanın sandığından çok daha tehlikeli olduğunu anlar ve hayatını kurtarmak için kaçmak zorunda kalır. Üstelik bazı gizli kuvvetler, Talcott'un bulduğu şeyi ele geçirmeye çalışmaktadır.

Jill, iş ortağı ve Kobinski'den çok etkilenen bir yazar, Polonya'da Handalman ile buluşmak üzeredirler; hepsi de bu muhteşem buluşun sırlarını çözmek için yanıp tutuşmaktadır. Geçmişi araştırırken, Kobinski'yi Auschwitz yakınlarındaki ormanın ortasında bir açıklığa kadar izlerler. Ve o açıklıkta, inanılmaz bir olayla yüzleşirler: Kendi bilim simyasına ve Kabala ilmine sahip olan Kobinski, bir ışık patlaması içinde ölüm kampından sonsuza dek kaçmıştır. Şimdi, istihbarat ajanları peşlerine takılmışken, araştırmacıların başka bir seçeneği kalmamıştır: Kobinski'yi izlemeye devam edeceklerdir; hangi cehenneme gitmiş olursa olsun...

Bilim ve mistisizm, iyilik ve kötülük, uzay ve zaman arasındaki ilişkiyi irdeleyen bu soluk kesici gerilim romanında, Jane Jensen bizi bildiğimiz dünyadan alıp ancak sınırlı bir şekilde hayal edebileceğimiz bir gerçekliğin ortasına atıyor.
(Arka Kapak'tan)


Yorumlar


Modern Bilimler ve Kabala
June 16, 2006 16:34

DANTE DENKLEMİ
Jane Jensen

Kudüs’te bir İbrani üniversitesinde öğretim üyesi olarak çalışmakta ve Kabala öğretisine bağlı bir Haham olarak Tevrat’ın gizleri,şifreleri üzerine çalışmalar yapmakta olan Aharon Handalman,Tevrat’ta korkunç bir silah ile eşleşen Yosef Kobinski ismine ulaşmıştır.
Birleşik Devletler’de bir üniversitede öğretim üyesi olarak çalışmakta olan Jill Talbot ile yardımcısı Nate,üzerinde çalışmakta oldukları dalga mekaniği konusunda yaptıkları deneyler sonucunda;temel evrensel yasayı bulduklarını görürler.Evrende her nesne ve Evren’in bizatihi kendisi oluşturdukları dalga mekaniği kuramına uygun davranışlar sergilemektedir.Evren’in dalga yapısını etkileyebilecek bir makine,önceden öngörülmesi mümkün olamayan yapısal değişikliklere neden olabilecektir,Dünyanın hatta Evren’in yok olabileceği değişikliklerdir söz konusu olan.Talbot,üzerinde çalıştığı konunun ilk kez Auschwitz’de Kobinski tarafından formüle edildiğini farkedecektir.
Birleşik Devletler Savunma Bakanlığına bağlı olarak çalışmakta olan ajan Calder Farrisin görevi,silaha dönüştürülebilecek bilimsel çalışmaları,yeni teknolojileri araştırmak ve bu gelişmeleri Savunma Bakanlığına mal etmektir.
Gizemli olaylar hakkında yayın yapan bir dergide yazar olarak çalışmakta olan Denton Wyle,Auschwitz’de bir ışık dalgasının içinde kaybolduğu şahitlerce ifade edilen Kobinski tarafından yazılmış gizemli metinlerin peşine düşmüştür ve Kobinski hakkında bir yazı yazmayı düşünmektedir.
Kobinski’nin yazmış olduğu İşkence Kitabı Ve Ölüm Kitabının peşine düşen karakterlerimiz, Auschwitz’den sağ çıkmış olan bir Kobinski müridinin elindeki kitapların peşinde aynı yerde –Auschwitz’de-yüzleşmek zorunda kalacaklardır.Ama,Kobinski’nin içinde kaybolduğu ışık dalgası onlar da sarıp sarmalamış ve herbirini farklı dünyalara,evrenlere savurmuştur.Haham Handalman,Kobinski’nin Kral olarak saygı gördüğü bir tür Cehennemdedir artık.Ya diğerleri?
Gizli bilimler ile bilimkurgunun,aşk ve macera ile ütopyanın harmanlandığı;iyilik ve kötülük,uzay ve zaman kavramlarının sorgulandığı bir gerilim romanı elimdeki.
Okumamak büyük kayıp


dante
August 24, 2006 12:25

Adını görünce arka kapağına bile göz atmadan aldığım bir kitap bu.Farklı karakterlerin içlerinde bulundukları durumu anlatmak için bölümden bölüme zıplanması meraklanma fakltörü işin içine girdiğinden hoşuma gitti.Ama olayın şifreleme yanı daha çok ilgimi çekti.Kurgu sanki filmi çekilsin diye özel olarak belirlenmiş.Çok büyük bir merakla okumadım ama işlenilen farklı türde konular üzerine yazarın ciddi olarak araştırma yapmış olduğu belli.


Yorum yaz
mode_edit