menu

Deniz Kızları Şarkı Söylüyor
Orjinal Adı:
The Mermaids Singing (1995)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
Sizin Puanınız:

İngiltere'nin Bradfield kentinde bir 'dizi cinayetler katili' serbestçe dolaşmaktadır. Dört adam vahşice, ağır işkencelerden geçirilerek öldürülmüştür. Dört kurbanı da görünüşte birbirine bağlayan hiçbir şey yoktur... bedenlerindeki tuhaf işkence izleri dışında. Korkunun pençesinde bekleyen kentte artık hiçbir erkek kendini güvencede hissetmemektedir. Çaresiz kalan Bradfield Polis Teşkilatı, katilin 'profil'ini çıkarması için klinik psikolog Tony Hill'in yardımına başvurur. Dedektif Carol Jordan'la birlikte çalışacak olan Hill, bir yandan da özel yaşamındaki sorunlarla boğuşmaktadır. İkili, son derece zeki bir katilin karşısında hayatta kalmak için iradenin ve aklın çarpıştığı tehlikeli bir oyuna girer.


Yorumlar


müze
August 31, 2006 20:24

Val Mcdermid bu yeni serisinde Kate Brannigan'lardan çok daha karanlık, rahatsız edici ve tehlikeli bir atmosfer yaratıyor. Sorunlu psikolog Tony Hill ve ona kıyasla çok daha normal olan polis Carol Jordan'ın peşine düştükleri seri katil ciddi anlamda korkutucu. Kitapta bahsedilen İşkence Müzesi de gerçekten var.

http://www.corkscrew-balloon.com/balloon/99/siena/18pix2.html


Şiddet,Seks
May 25, 2009 12:52

Val Mcdermid'den okuduğum ikinci kitap.İlki Gölgeleri Öldürmek'ti.Bu kitabı beğenerek okumuştum.Her ne kadar klasik polisiye olmasa da.
Deniz Kızları Şarkı Söylüyor bir seri katil romanı.Katili bulma gibi bir sorununuz olmuyor bu çeşit kitaplarda.Daha çok katili bulmak için polislerin,romanın kahramanlarının yaptıkları araştırmalar teknikler sizi çekiyor.Yine klişe bazı bölümlerin katilin ağzından anlatılması.
Tony Hill tipi iyiydi.
Kitapta bol bol seks,şiddet var.Engizisyon işkencelerine çok yer verilmiş.Farklı cinsel tercihler,transseksüeller,homoseksüeller kitabın her yerinde.


Yorum yaz
mode_edit