menu

Maça Kızı
Orjinal Adı:
Hearts in Atlantis (1999)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
-
Sizin Puanınız:

Stephen King'in ilk romanı 'Göz' 1974'de yayımlandıktan bir yıl sonra Amerika son askeri birliklerini de Vietnam'dan çekti. O günlerin savaş ve savaş karşıtı protesto gösterilerinin görüntüleri on yıl boyunca TV ekranlarından silinmedi. Birbirine bağlı öykülerden oluşan King'in son romanı 'Maça Kızı' 1960'la 1999 yılları arasını kapsamaktadır. Her öykünün temelinde altmışlı yılların ve Vietnam Savaşı'nın derin izleri yatmaktadır. Kitaba adını veren öykü bir grup kolej öğrencisinin tutkuyla bağlandıkları kâğıt oyunu sayesinde savaşı kendilerince protesto etme yolunu keşfetmelerini ve hepsinin kalplerinin karanlık yüzündeki kötülükle yüzleşerek, içlerinde uyumakta olan canavarın çığlıklarını kahkahalarla bastırışını anlatmaktadır.


Yorumlar


Hearts in Atlantis
June 18, 2006 16:41

Güzel bir kitap, bu kitapla birlikte King fanatikliğim başladı. Maça kızını okuduktan sonra King'den başka okuyamıyorum. Özellikle ilk hikaye mükemmelin ötesinde. Kör Willie biraz koparıyor kitaptan. Zaten King de bir hikayesinden bu kitaba uyarladığını bildiriyor sonunda. Kurgu, karakterler, olay her şey mükemmel. Eğer hala okumadıysanız ne bekliyorsunuz. Alçak adamlarla, Bobby ve Ted'le tanışın.


kalite
July 24, 2006 19:36

gerçekten de güzel bir eser.birbirine bağlı ama farklı nitelikte 4 hikayeden oluşan kitap savaşın insanların hayatlarında yapmış olduğu etkiyi de bizlere veriyor.sinema filmine de uyarlanan (ilk hikaye) kitap gerçekten de etkileyici öğelere sahip


Yorum yaz
mode_edit