menu

Siste Ölüm ( 7.2/10)
Orjinal Adı:
Pleine Brume
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
-
Sizin Puanınız:

Bourgogne dolaylarında, sisler içinde, endişe ve korkunun kol gezdiği küçük bir şehir... Bu şehirde her sokak, her ev, her kaldırım taşı gizemli bir geçmişin anılarını saklamaktadır. Claire bu sakin şehre henüz ulaşmıştır ki, peş peşe korkunç olaylar yaşanmaya başlar. Önce parçalanmış bir çocuk cesedi bulunur, ardından bir kütüphane memuru intihar eder, sonra da serseri bir genç bıçaklanarak öldürülür. Yaşam yorgunu Komiser Alex olayları araştırmakla görevlendirilir. Kuşkular, bir zamanlar bir çocuk katilini savunmuş olan avukat Claire'in üzerinde toplanır. Sanki Claire, bir süre sonra kontrolünden çıkacak olan şeytani güçleri harekete geçirmiştir.


Yorumlar


Bence okuyun
November 08, 2005 20:00

Botti'nin aynı zamanda ilk romanı olan Siste Ölüm gerçekten kaçırılmayacak bir fırsat. Heyecan dorukta. Ama yazarın en güçlü yanı cinayeti ve cinayet yerinin tasvirinde yatıyor. Şimdiye kadar okuduğum en etkileyici tasvirler bu yazarındır.
Kitapta zayıf bulduğum tek yer sonudur. Fazlasıyla yavaş ve tahmin edilebilir buldum. Yani son 50 sayfasına kadar harika, son 50 sayfa ise vasat (ama kötü değil).


Okumak lazım
January 18, 2006 13:07

Bottinin Türk okuyucusuyla ilk buluşma romanı olan Siste Ölüm Doğan Kitap'ın bilinçli reklamları ile çok okuyucu ile buluşma fırsatı elde etti. Okuyun bir kere, farkı göreceksiniz.


PARLAK BAŞLANGIÇ/SIRADAN SON
May 19, 2006 18:49

SİSTE ÖLÜM
Laurent Botti

Başarılı bir savunmadan müvekkilinin beraat etmesini sağlayan avukat Claire, müvekkilinin çocuk cinayetlerinden sorumlu olduğunun anlaşılmasıyla yıkılmış ve mesleki prestijini de kaybetmiştir.Bir taşra kasabasına sığınmakta bulur çözümü.Yerleştiği Laville,yılın büyük bölümünde sisler altında kalan küçük bir kasabadır.
Sanki katil veya katiller Claire ve yeni yetmelikten henüz kurtulmaya çalışan oğlunun Laville’ye yerleşmesini beklemişlerdir,çocuk cinayetlerine başlamak için.Çocuklar kaçırılmakta,işkence görmekte ve gizemli bir ritüele uygun olarak öldürülmektedirler.Claire ve çok sevdiği eşini bir kazada kaybetmiş olan Polis dedektifi Alex’in araştırmaları, benzer cinayetlerin geçmişte de yaşandığını ve/fakat bunların basına hiç yansımadığı gibi herhangi bir polis soruşturmasına da konu olmadığını ortaya koyar.Laville’de neler olmaktadır,Claire’nin bu cinayetlerle ilişkisi nedir?
Parlak bir başlangıç,sıradan bir son.Bunun nedeni gizemin son ana kadar korunamaması olabilir mi?


Yorum yaz
mode_edit