menu

Karanlığın Soluğu
Orjinal Adı:
In Tenebris (2003)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
Sizin Puanınız:

New York... Kentlerin belki de en karmaşığı... Olağanüstü gölgelerin egemenliğinde, birçok gizi barındıran o kalabalık kent. Kalabalığın içinde neler yaşanıyor? Sapkınlıklar, kaçırılmalar, cinayetler... Bu kentin en büyük tutkusu cehennem belki de. Ve o cehennem bir kitapta soluk alıp vermeye başlıyor, cehennemin karanlığı gözlerimizi yakıyor. Kötü Ruh'la Türk okurlarını sımsıkı yakalayan Maxime Chattam'ın yeni romanı Karanlığın Soluğu bizi soluksuz bırakıyor. İlk kitapta FBI'den ayrılan Joshua Brolin, bu kez polis teşkilatından da uzakta bir özel detektif olarak çıkıyor karşımıza. Teşkilatın içinden Annabel ile birlikte korkunç bir ya da birkaç katilin peşinde olarak... Her şey, çırılçıplak ve kafa derisi kazınmış olarak bulunan bir kurbanla başlıyor. Ve kurbanlar gün geçtikçe artıyor. Kadın, erkek, çocuk... Öldüler mi, yoksa hala yaşıyorlar mı? Yaşıyorlarsa, nasıl bir işkencedir çektikleri? Caliban, her şeyin ve herkesin efendisi bu tüyler ürpertici macerada. Ama Caliban kim? Ve aslında kim kimin efendisi? Bu dünyaya egemen olan iblisler uzağımızda mı yoksa bir nefes kadar yakın mı bize? New York bir ses oluyor kulağımıza dolan, kentin gölgeleri de kabuslarımız... Karanlığın Soluğu, bizi esir alıyor. (Tanıtım Yazısı'ndan)
Diğer Baskıları

Nopic


Yorumlar


Soluksuz Okudum
May 26, 2006 16:58

KARANLIĞIN SOLUĞU
Maxime Chattam

Kötü Ruh’da dedektif ve profil uzmanı olarak izlediğimiz kahramanımız Joshua Brolin,sevdiği kadını Kötü Ruh’un elinden kurtaramadıktan sonra,girdiği bunalımdan ancak Polis örgütünden ayrılmakla sıyrılabilmiştir,o artık bir özel dedektiftir.
işkence görmüş ve kafa derisi yüzülmüş bir kadının bir New York gecesinde çırılçıplak koşusu,polis dedektifi Annabel O’Donnel’i,korkunç işkencelere maruz kaldıkları anlaşılan kurbanların vücut parçalarıyla birlikte her ırk, yaş ve cinsiyetten insanların fotoğraflarının bulunduğu metruk bir eve yönlendirecektir.
Kaybolan kızlarının bulunması için Brolin’e başvuran ailenin kızı da fotoğraflananlardan birisidir.Brolin ile O’Donnel arasında bilgi alışverişi ile başlayan ilişki güçlü bir güven ve dostluğa doğru ilerlerken,ortadan yok oldukları anlaşılan fotoğraflardaki kişilere ulaşmaları mümkün olabilecek mi?
Metruk evde O’Donnel tarafından öldürülen katil sadece bir çırak olabilir mi?Terkedilmiş bir madende bulunan iskeletlerin özenle temizlenmiş olmasının nedeni ne olabilir?
Soluksuz okudum.Kötü Ruh’tan sonra hayal kırıklığına uğramadığımı söyleyebilirim.


mükemmel...
December 25, 2007 16:39


kötü ruhtan sonra beni daha çok etkiledi,derisi yüzülmüş kafalar ve türlü türlü işkencelerle dolu bi kitap,okuycam diye uykumdan oldum ama deydi=)


jesse_blue
July 19, 2008 08:21

yazarın okuduğum ilk kitabı.
yeni bitirdim.gerçekten chattam ii bi iş çıkarmış,soluksuz okunacak bi roman..ii okumalar...


Yorum yaz
mode_edit