menu

Kardeşler
Orjinal Adı:
The Brethren (2000)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
-
Sizin Puanınız:

Yarı açık cezaevi Trumble, nispeten zararsız suçlulara ev sahipliği yapmaktadır: uyuşturucu satıcıları, banka soyguncuları, dolandırıcılar, vergi kaçıranlar, Wall Street'ten iki hileci banker ve en azından baş avukat.

Bu gruba, kendilerini "Kardeşler" olarak tanıtan üç eski yargıç da dahildir. Kendi özel mahkemelerini kurmuş olan bu üçlü, diğer mahkumların aralarındaki sorunları çözmekte ve onların hukuki sorunlarına yardımcı olmaktadır. Bu arada dışarıya yazdıkları mektuplarla kandırdıkları kişilere yaptıkları şantajlar başarılı olmuş, banka hesaplarına oluk gibi para akmaya başlamıştır.

Sonra birden, işleri ters gitmeye başlar. Son şantaj kurbanları, tehlikeli dostları olan, güçlü bir adamdır. Kardeşler'in sessiz günleri sona ermek üzeredir. (Arka Kapak)


Yorumlar


Hakimler mahkum olunca...
June 11, 2006 19:09

Üç mahkum hakim aynı hapishanede ve birbirinden ilginç dolaplar çeviriyorlar. Fakat günün birinde sert kayaya tosluyorlar. Grisham yine süper kurgulamış, üstelik oldukça da heyecan katmış işin içine fakat diğer arkadaşların da belirttiği gibi boşluklar mevcut kitapta. CIA birçok yerde yetersiz ve tepkisiz kalmış. Kitap iki ayrı hikaye olarak gidiyor ve beklenen şekilde birleşiyor. Fakat vasiyetnamede olduğu gibi bence Grisham yine kötülerin yararını gözetmiş. Böyle bitmesini beklemezdim bu kitabın. Zevkle okudum, tavsiye ederim...


Yorum yaz
mode_edit