menu

Tavşan Kaç Tazı Tut
Orjinal Adı:
Prisoner's Base / Out She Goes (1952)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
-
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
Kitap Serileri:
Sizin Puanınız:

Zurnanın zırt dediği yere gelmiştim artık! Yemek yeme, kitap okuma, düşünme ve uyuma saatleri, orkide seansları... Arta kalan zamanlarında da, en çapraşık düğümleri, bir satranç ustası inceliğiyle çözümlerdi Nero Wolfe. Pürüzsüz bir kadın boynunu çamaşır ipiyle düğümlemek, bağışlanması mümkün olmayan sayılı suçlardandı kuşkusuz... Hele, cinayet sarasına tutulmuş birileri dolaşıyorsa aramızda ve hele, on milyon dolarlık bir şirketin kime kalacağıysa söz konusu olan... Softdown Şirketi'nin mütevelli heyeti, kumarbaz bir eski koca ve avukatlar, hissedarlar... Bütün zanlıların katil olmaları için geçerli nedenleri vardı. (Arka Kapak)


Yorumlar


KLASİK-HARD BOİLED POLİSİYESİ KARIŞIMI
March 02, 2008 10:51

REX STOUT'UN TAVŞANA KAÇ TAZIYA TUT KİTABI DA AİLEDE CİNAYUET GİBİ KOLAY OKUNAN GÜZEL BİR POLİSİYE.REX STOUT KLASİK POLİSİYE İLE HARD BOİLED POLİSİYESİNİN KARIŞIMI BİR POLİSİYE KURGULAMIŞ.NERO WOLFE KLASİK POLİSİYE DEDEKTİFİ.ARCHİE GOODWİN İSE BİR HARD BOİLED DEDEKTİFİ GÖRÜNÜMÜNDE.


zenginin malı,züğürdün çenesini yorar!!
March 02, 2008 12:13

OLAY YİNE ZENGİNLERİN DÜNYASINDA GEÇİYOR.BİR HAFTA SONRA BÜYÜK BİR ŞİRKETİN SAHİBİ OLACAK GENÇ BİR KIZ NERO WOLFE'IN EVİNE 1 HAFTA KALMAK İÇİN GELİYOR.NERO WOLFE KIZIN EVİNDE KALMASINI İSTEMEYİNCE KIZ GİDİYOR.ERTESİ GÜN KIZ VE HİZMETÇİSİ ÖLDÜRÜLÜYOR.SONRA ŞİRKETİN 5 ORTAĞI VE KIZIN ESKİ KOCASI MİRAS İÇİN ORTAYA ÇIKIYORLAR.KIZIN ESKİ ARKADAŞI NERO WOLFE KİRALIYOR.SONRA BU KIZDA ÖLDÜRÜLÜYOR.NERO WOLFE EVİNDEN ARCHİE GOODWİN DIŞARDAN OLAYLARI ÇÖZMEYE VE KATİLİ BULMAYA ÇALIŞIYORLAR.
REX STOUT İPUÇLARINI,NERO WOLFEnİN ÇALIŞMA TARZINI OKUYUCUYA İYİ ANLATIYOR.
KİTABIN BAŞINDA ARCHİE GOODWİN'İN NERO WOLFE'U ANLATTIĞI KISIM ÖNEMLİ.


Yorum yaz
mode_edit