menu

Korkunç Kolleksiyoncu ( 7.5/10)
Orjinal Adı:
The Collector (1963)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
-
Sizin Puanınız:

... Günlerdir düşünüyordum. Ona evimi ve içindeki eşyaları göstermek ne kadar hoş, ne kadar zevkli bir iş olacaktı. Bu hayallerimin bir kısmını meydana getiriyordu. Onu her zaman için yukarıda benim yanımda olarak düşünmüştüm. Bodrumda kalmasına gönlüm razı olmuyordu. Bazan içgüdülerime göre hareket ediyor, başkalarının göze alamayacağı tehlikelere atılmaktan çekinmiyordum...
(Kitabın İçinden)
Diğer Baskıları

Nopic Nopic


Yorumlar


Av ve Avcı
June 16, 2006 16:21

KOLLEKSİYONCU
John Fowles

Çocuk yaşlarında kaybettiği babasının ardından,annesi tarafından terkedilen ve yerleştiği halasının yanında yalnızlığı ile birlikte büyüyen Frederick Clegg, kendisine kelebek yakalama ve kelebek kolleksiyonculuğu zevkini aşılayan eniştesinin de ölümüyle içsel yalnızlığının da ayırdına varır.
Clegg yalnızlığından, gizliden gizliye izlediği ve ideal değerleri taşıdığına inandığı resim öğrencisi bir genç kızı kaçırıp alıkoyarak, kurtulmayı deneyecektir.Clegg,kelebek kolleksiyonculuğundan kadın kolleksiyonculuğuna giden yolda en önemli adımını,ilk adımını atmıştır.
Roman iki ana bölümden oluşuyor.Önce Clegg’in gözünden,onun bakış açısıyla izliyoruz kaçırma ve alıkoyma sürecini.Daha sonra da kurban Miranda’nın gözünden.Böylece av ve avcı’nın içsel tradejileri çıkıyor ortaya.
Kolleksiyoncu,bir gerilim romanı .Ama gerilim romanı dediğime bakmayın.Bu kitapta kan yok,doğaüstü güçler yok.300 küsur sayfa boyunca olaylar kapalı bir mekanda geçiyor ve av ile avcı arasındaki ilişkiler oluşturuyor gerilimi.
Bence okuyun.


İlginç
August 21, 2006 11:23

Gerçekten ilginç bir gerilim romanı. Bir insanın ruh dünyası güzel bir şekilde tasvir ediliyor. Roman kahramanının kaçırdığı kız ile ilişkisi anlatılıyor, adam kızı kaybetmekten o kadar korkuyor ki kız hastalandığında ölmesine seyirci kalıyor ve kız öldükten sonra bir koleksiyoncu olarak sıra 2. avına geliyor.


Muhteşem
March 03, 2007 08:20

Roman tekniği,atmosferi,karakter yaratımı ve gerilim dolu kurgusuyla,tevazuyla yaklaşılamayacak romanlardan biri.Ayrıca yazarın romanda yaptığı çok ilginç bir şey var,kitabın çözümlemesini de aynı anda kendisi yapıyor ama hiç bir yargıya varmadan.Okunmalı,okutulmalı derim...


jesse_blue
June 21, 2008 10:33

romanın çok orjinal bi konusu var.ve FOWLES ın dili iyi.ama kitap beni o kadar çok sarmadı..AMA BÜYÜCÜ adlı kitabı beni bitirdi..etkisinden kurtulamadım..hayal ve gerçek birbirine karıştı...NEFİSTİ,, işte o zaman bu kitap OKUNMALI VE OKUTULMALI dedim...alın ve lütfen okuyun...benim okuduğum kalın kırmızı kapaklı eski bi baskısıydı...çok aradım ve buldum...


Seri Katilin Doğuşu
April 10, 2009 11:47

KLasik bir polisiye değil.Bir psikolojik öğeleri ağır basan gerilim romanı.
Konusu ilginç.Bi genç kız kaçırılıyor.Olaylar önce kızı kaçıran tarafından,duygu ve düşüncelerini anlatarak sunuluyor.Onun geçmişini,bu duruma nasıl geldiğini öğreniyoruz.Annesini,babasını ,halasını,halasının kocası ve halasının kızının onun psikolojik gelişimindeki rollerini öğreniyoruz.
İkinci bölümde kaçırılan kızın duygu ve düşüncelerini veriyor bize yazar.Ve tabi çevresindeki insanları.Onlarla olan aşk-nefret durumlarını.
Sürükleyici bir roman.Kolay okunuyor.
Bir seri katilin doğuşunu izliyoruz.
Umulmadık bir sonuç sunuyor yazar bize.
Yer yer Stephen King'in Misery'sini anımsatıyor.
Hem edebi bir tad almak için hem de gerilmek için okunması gereken bir kitap


Yorum yaz
mode_edit