menu

Dalga
Orjinal Adı:
The Breaker (1998)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
-
Sizin Puanınız:

31 yaşındaki bir kadının çıplak cesedi Dorset kıyısı yakınlarında, gözden ırak bir mağaranın önünde kıyıya vururken aynı anda üç yaşındaki kızı da yakınlarda bir kasabada sokaklarda tek başına gezinirken bulunuyor. Kurban Kate Sumner, suya atılmadan önce tecavüze uğramış ve boğulmuş.

Üç şüpheli var: Kate'in kocası, işkence görmüş ve cinsel açıdan hüsrana uğramış bir adam olan William Sumner; yakışıklı, çekici fakat aynı zamanda rahatsız edici bir genç olan Steven Harding ve Harding ile arkadaşlığı kıskançlık ve öfke ile beslenen bir öğretmen.

İngiliz psikolojik gerilim romanlarının simyacısı Minette Walters, bu temel malzemeleri harmanlayarak bambaşka bir karışıklıkta, tutku ve baskı öyküsü yaratıyor. Şöyle diyor Walters: "Her karakter derinliğiyle ele alındı ve çözüm, kafalarının içinden geçenlerde yatıyor."

Walters'ın söylemediği şey ise bu anlayışa ulaşırken romanın içine serpiştiği ipuçlarını kurnazca aralara yaydığı. Bu romanda tablolardaki verileri ve adli tıp testlerindeki kanıtları tartıp sonuca ulaşmanız gerekiyor. Aynı zamanda da karakterlerin söylediği küçük yalanların büyük bir suçun bir parçası olup olmadığına karar vereceksiniz.

Tahmin edilemez bir son!

Otuz yaş civarında bir kadının kırıklar içindeki bedeni, İngiltere'nin güney sahillerindeki ıssız sahile vurduktan on iki saat sonra ağır travma etkisi altındaki üç yaşındaki kızı, otuz kilometre ötedeki Poole sokaklarında bir başına yürürken bulundu.

İyi de neden anne öldürülürken, her şeye tanık olan kızının yaşamasına izin verilmişti? Ve neden birlikte değillerdi? Daha da önemlisi, Kate denizde boğulmaktan korktuğu halde neden kendi isteğiyle bir tekneye binmişti?

Polisin şüphesi, Crazy Daze adlı teknesini çocuğun bulunduğu yerin birkaç metre ötesindeki koya demirleyen ve kadınla ilişkisi hakkında dürüst davranmayan, pornografiye meraklı bir genç aktör üzerinde yoğunlaştı.

Ancak soruşturma ilerledikçe dikkatler bu insafsız cinayete kurban giden kadının kocasına yöneldi. Karısı öldüğü gece gerçekten de Liverpool'da mıydı? İddia ettiği gibi, Kate gerçekten de 'saygın bir kadın' mıydı?

Kızını her kucağına almak isteyişinde çocuk neden korkudan çığlıklar atıyordu?..



Yorum yaz
mode_edit