menu

Güneşin Karanlığında
Orjinal Adı:
The Lincoln Lawyer (2005)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
Sizin Puanınız:

Mickey Haller Serisi #1

Mickey Haller lüks arabasıyla Los Angeles’ın dört bir yanındaki mahkemeler arasında mekik dokuyan bir ceza avukatıydı. Müvekkillerinin arasında asi motosikletçilerden tutun da sahtekârlara, ayyaş şoförlere ve uyuşturucu tacirlerine dek her türlü insan vardı. Ona göre yasalar, suçluluk ya da suçsuzluk konularıyla ilgilenmezdi... yasalar, manipülasyon ve pazarlık demekti. Tabi, bazen de adalet. Barda tanıştığı bir kadının taciz edildiği iddiasıyla tutuklanan Beverly Hills’li zengin bir playboy, kendini savunması için Haller’ı tutar. Aralarında “Kaymaklı” dava olarak adlandırdıkları bu durum, her ceza avukatının düşlerini süsleyecek kadar önemlidir. Haller bu işin meslek hayatındaki en kolay dava olacağına inanır. Fakat çok yakın bir dostu cinayete kurban gidince Haller suçsuzluğunu kanıtlamaya çalıştığı müvekkilinin ateş kadar yakıcı biri olduğunu fark eder. Bu işten zarar görmeden yakasını sıyırabilmek için elindeki her türlü taktiği kullanması gerekmektedir...

Diğer Baskıları

Nopic


Yorumlar


Adli Sistem!!!
November 12, 2008 03:21

Connelly'den biraz Mike Hammer biraz Erle Stanley Gardner biraz Raymond Chandler'i çağrıştıran hard boiled tarzı bir polisiye.Kahramanının adı bile Mike Hammer'i anımsatıyor.Mickey Haller.
Amerikan adalet sistemi,avukatlar,savcılar,yargıçlar resmi geçit yapıyorlar.Bunların dürüstleri ve dürüst olmayanları sergileniyor.
Kitabın ilk başları sıkıcıydı.Sonra biraz hareketlendi.
Kitabın kahramanı olumlu ve olumsuz özellikleri içinde barındıran birisi.


Yorum yaz
mode_edit