menu

Ölüm Meleği ( 6.6/10)
Orjinal Adı:
Nemesis (1971)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
Kitap Serileri:
Sizin Puanınız:

Jane Marple hiç beklemediği birinden bir mektup alır. Yolculuklarının birinde tanıştığı Bay Rafiel'den gelen mektup yaşlı kadını şaşırtır. Kısa bir süre önce ölen adanı, onun adalet duygusuna güvendiğinden söz ederek bir cinayet olayının ortaya çıkarılmasını istemektedir. Ama tüm bu isteklerin dışında cevaplanmamış sorular vardır: Bir: sözü edilen cinayeti kim işlemiştir? İki: cinayet nerede ve ne zaman gerçekleşmiştir? Tüm bu sorulan cevaplandıracak olan yaşlı Marple, kalan zamanını ve düşmanını bilemeden hızla yol almak zorundadır...
Diğer Baskıları

Nopic


Yorumlar


Nemesis
January 05, 2006 12:15

Eski Yunan mitolojisinde intikam tanrıçası olan Nemesis kitabın orjinal ismi yanılmıyorsam, onu yeni tanıyanlar her ne kadar Miss Marple'ı bu role yakıştırmasalar da gerçek bir intikam meleği o.Bu kitapta yine geçmişte işlenen bir cinayet var, Miss Marple'ın işi gerçekten çok zor çünkü ondan yardım isteyen adam Miss Marple'ın herşeyi yavaş yavaş öğrenmesini istiyor ve ona bir tur ayarlıyor, burada tanıştığı insanlardan alacağı ipuçları onu katile götürecek.Miss Marple sevenler mutlaka okusunlar.


farklı
June 14, 2006 17:57

Yıllar öncesine ait bir cinayeti araştırıyor bu kez Miss Marple. Diğer A.Christie romanlarına göre daha sürükleyici bir kitap. Müdavimleri için de farklı gelecektir. Okuyun.


nemesis
August 24, 2006 12:17

Miss Marple bir süre önce karayiplerde tanıştığı ve caribbean mystery-bizde ölüm adası adıyla yayınlandı- kitabına konu olan olayda birlikte çalıştığı Rafiel'in öldüğünü ve kendisine bir mektup bıraktığını öğrenir.Mektupta adalet duygusu ağır basan adamın nerede ve ne zaman işlendiği belli olmayan bir cinayeti çözdüğü takdirde Marple a 20000 sterlin bırakılacağını belirtmiştir.Teklifi kabul eden marple gelen talimatlar doğrultusunda harekete geçer.Okuduğum iyi miss marple romanlarından biriydi ama girizgah ve gelişme bölümünün hafiften ağır gittiğini söylemem gerekir.


Nemesis
January 08, 2007 18:02

Bay Rafiel ölümünden sonra Jane Marple verilmesi için bir mektup yazıyor. Mektupta Bay Rafiel Miss Marple dan bir cinayeti çözmesini istiyor. Cinayeti çözmesi halinde kendisine para ödülüde verileceğini de belirtiyor. Miss Marple elinde hiç bir ipucu bulunmadan Bay Rafiel'in gitmesini istediği bir geziye katılarak cinayeti kimin işlediğini, ne zaman işlediğini ve kimin öldüğünü bulmaya çalışıyor. Okuduğum Miss Marple kitaplar içinde en iyisiydi diyebilirim. Tavsiye ederim okuyun.


Yorum yaz
mode_edit